Jó ez a festés , vagy ezt hívják narancsosnak? Miért ilyen? Nagyíts rá!
Hogy is kell aládolgozni a festéshez, (fém festés)
Alapozó➡️csiszol➡️szórógitt➡️csiszol➡️festék?
Vagy nem igy?
Hogyan kell ?
Ezért külön szakma a fényezés. Eleve az alapozást se szabad elkapkodni, mert otthoni körülmények közt több napig is párologhat az oldószer az alapozásból, ezen felül meg nem mindegy a festék higítása, szórópisztoly beállítása, levegőnyomás, meg persze tudni kell a szórópisztolyt használni.
Tippelgethetünk, de itt neked senki nem fogja távoktatásban, pár mondatban megmondani a tutit, amit a szakik évekig tanulnak.
#5 Látod ennyi az IQ-d, hogy nekiállsz, mert te mindenhez is értesz aztán ez a végeredmény! De neked senki nem mondja meg, hogy jobb lett volna szakira bizni, mert akkor vérig vagy sértve, mert nem bírod a kritikát.
Leírtam, hogy elkapkodtad, valószínűleg nem jól állítottad be a pisztolyt se, hacsak nem valami elektromos szarral fújtad, túl közelről vagy spréből, mert attól meg ne várj szép eredményt. Azt kérdezted mitől ilyen, hát ezektől pl.
"4 nem azt kérdezték!"
Kérdező, te most kinek a nevében beszélsz? Nem a te kérdésed? Nem csak festeni, de fogalmazni se tudsz? 🤣 🤣 🤣
Kaptam hasznosat, választ köszönöm!
👍
Nem vagyok fényező, de csináltam már több hasonló műveletet. Egyrészt én akkor jártam ugyanígy amikor elcsesztem a bekeverést. Nekem a boltban leírták hogyan keverjem ilyen arányban, elmondták hogy ne tűző napon fújjak és ne kánikulában 20-25 fokos környezet legyen, ne fújjak túl közel, és úgy állítsam be a szórópisztolyt hogy ködösítsek és magát a felhordást is így csináljam inkább lassabban és több rétegben és lehetőleg ne sokat meg ne túl keveset fújjak fel rá. Én eleve ott csesztem el hogy kapkodtam a bekeveréssel, az edző lett több a kelleténél, oké elcsesztem. A pisztolyom meg alapból egy vacak volt hiába állítottam be jól, a szórási kép nem volt az, és túl közel fújtam mert türelmetlen voltam és volt amikor több ment rá, volt amikor nem, meg voltak apró cseppenések, amik miatt már megfolyt pár helyen, és én azzal követtem el a nagy hibát hogy a megfolyásokra még ráfújtam hogy eltüntessem, és abból lett az hogy olyan narancsos lett hogy sírni tudtam utána.
Maga a pisztoly sem mindegy mert egy olcsó vacak nem jó fényezésre, ha mondjuk egy ajtót akarsz lefújni, vagy a kerítést vagy tudom is én azokra jók, de fényezésre nem. Ez teljesen más.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!