Mi a különbség ezek az olajok között? Megéri a dupla árat a drágábbik? Miért vannak ilyen nagy különbségek árban olajok között?
Én az olcsóbat venném
Ha az autó kézikönyve sezrinti leírásnak megfelel akkor jó bele az olcsó is.
Főleg ha valami idősebb autóba akarod tölteni!
A Mannol egy 20! éve alapított kínai-litván "olajcég" ami direkt olcsó olajakat árul. Elvileg a ráírt specifikációkat tudnia kell.
A Motul egy 170 éves bejáratott márka. Valószínűleg valamivel komolyabb tapasztalattal csinálják.
"Miért vannak ilyen nagy különbségek árban olajok között?"
Az árkülönbség egészen kis részét fejlesztésre, a túlnyomórészt TV reklámra, F1-as csapatokra, meg ilyenekre fordítja az olajvállalat.
Adalékolasban biztosan van különbség, de a Mannol jó olajat gyárt
Egy olcsóbb autóba, Maximum 2.5-3 millió értékig lazán rakhatod bele.
Motoron jó tapasztalatok vannak a Mannollal. Nekem most időszerü a csere és ezt kap a mostani Motul helyett, akik használják azok szerint érződik, hogy finomabban vált ennél a típusnál a motorjuk. Vannak olajok amikről meg nem is hallottam korábban mint a Xado, és mégis veri sok nagy nevü márkát, és motoron nagyon kijön a különbség olaj és olaj közt.
Ahogy előttem írták, a nevet kell megfizetni, és a Motul most nagyon tolja a reklámait, de attól még nekem annyira nem bizonyított. Pl az 50-es motoromban , pár nap után összeragadnak a kuplunglamellák. Régebben hasonlóan sztárolták a Castrolt, de kocsim váltójában mégis jobban bevált a Valvoline, pedig az európában nem egy elterjedt márka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!