Mit okoz ha nem cserélek gyújtógyertyát az autómban?
Nekem az volt, hogy megvettem egy autót egy link tulajtól G60-as motorral. Abba ugye platinagyertya dukál. Nekem nem rángatott amikor hazavittem, csak lehetett hallani, hogy kihagyogatnak az ütemek néha 1-1 hengernél, alig lehet észrevenni, főleg aki szarhoz van szokva, és nem fülre állított régen régi motorokat. Még én is úgy voltam vele, hogy még normális is lehet egy ilyen vén vasnál.
Kitekertem a gyertyákat, látom hogy rézelektródás ratyi van benne, az elektródákvól még látszik 1-1 csepp.
Megrendeltem a belevalót, beleraktam, hitelen szinte "zenélt" a motor, de legalábbis olyan kellemesen duruzsolt, hogy jó volt hallgatni.
Ha nem akarsz pénzt költeni, üssed egy párszor egy kemény felülethez a hajlított elektródát és állítsd be a hézagot 1,1-re. (Vagy nézz utána hogy mennyinek kellene lenni).
Hézagmérőd van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!