Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tévesen leadott adásvételi?

Tévesen leadott adásvételi?

Figyelt kérdés

Röviden az a sztori hogy volt egy autóm amit el szerettem volna adni, és jött is egy család akik kipróbálták az autót, és azután meg is írtuk az adásvételi szerződést.

Rá kb fél órára visszahozták az autót hogy mégsem kell ezért visszavettem az autót, de az adásvételi nálam maradt.

Rá pár napra megvették az autót, de tévedésből az előző család papírjait adtam le, és most nekik megy a levél ilyen-olyan fizetési kötelezettségekről.

Voltam hivatalba, onnan elküldtek, hívtam és írtam levelet a navnak részletesen leírva mindent és még mindíg van fizetési kötelezettségük.

Ilyenkor mit tudok tenni?

2023. aug. 29. 19:39
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
LoL
2023. aug. 29. 19:49
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Milyen fizetési kötelezettségről írsz? Amit te leadsz az okmányirodába az csak az,hogy te közölted az eladás tényét. A vevőd meg intézi ott helyben a fizetnivalókat, utólag nem küldözgetnek semmit.

Jobb kamus sztorit találj ki!

2023. aug. 29. 19:52
 3/10 A kérdező kommentje:

#2: Értelmezd a szöveget de leírom neked rövidebben ha nem megy.

Tehát leadtam annak az embernek a papírját aki nem vette meg az autót. És most nekik megy a levél vagyonszerzési illeték követelőzésével.

2023. aug. 29. 20:10
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező! Te is valamikor vetted azt az autót ugye, és ott helyben kellett kifizetned a vagyonszerzési illetéket kártyán, (vagy kapsz egy csekket amivel elballagsz a postára, majd vissza az okmányirodába) mikor átirattad nem? Addig át se írják, és nem kapod meg az új forgalmnit se. Na ezért nem hihető a sztori! Nem küldözgetnek senkinek semmit utólag.
2023. aug. 29. 20:17
 5/10 A kérdező kommentje:

Szerintem inkább olvasgassad kicsit a kérdésemet, felőlem nyugodtan elemezheted is szóról-szóra.

Ha nem megy a szövegértés egyáltalán minek írkálsz ide?

(Akinek elküldtem a papírját, annak semmi köze az autóhoz már)

2023. aug. 29. 20:23
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Az okmányirodàból nem fognak küldeni semmit, amit fizetni kellene. Az eredetisèg vizsga , autó àtíràsnàl kell fizetni a vagyon szerzèsi illetèket.
2023. aug. 29. 20:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#5 Kettők közül szerintem téged akarnak átbaszni, de meg bizonygatod, hogy neki van igaza!

Úgy csinálsz mintha te nem vetted volna még a nevedre azt az autót. Szóval emlékezz már vissza, hogy mi is a menete!

Beballagsz az okmányirodába, kezedben az eredetiségvizsgával, adásvételivel, és a közelező igazolásával. Ott helyben kifizeted az új törzsköny, forgalmi és a vagyonszerzési illetéket. Akkor miért küldözgetnének totál másnak fizetési felszólítást, mikor a vevőd már befizette??

Te is lejelentetted, hogy eladtad, de azokat az adatokat szerintem be se viszik a gépbe, csak, hogy el lett adva, és lesz egy széljegyzet az autó kartonján.

Lehet valami barnabőrüeknek adtad el, aztán így akarnak lehúzni.

2023. aug. 29. 20:32
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen, végül egy barnabőrü vitte el, de miután elvitte, a rossz papírt adtam le ezért a 3. félnek mennek a papirok akik nem vették meg.

(Én szerintem aki megvette az nem íratta át majd eladta az autót, hiszen már többször láttam felrakva eladóként más-más személyeknél)

Egyébként az eset januárban történt.

Ui.: Nem tőlem kérik a pénzt hanem a 3. féltől.

2023. aug. 29. 20:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Jobb ha bemész a rendőrségre inkább,mert valószínűleg okmanyhamisítási ügy van folyamatban, és ha tényleg nincs átiratva,akkor majd a te nevedet hamisítják rá az adásvételire. Azt meg tudni kellene,hogy még a te neveden van-e az autó, mert akkor mindenféle bírságot neked küldenek. Az ideiglenes vevőd sztorija meg sántít, mert mint korábban is írtuk, a vagyonszerzési illetéket nem postán küldik, max az éves adót.
2023. aug. 29. 20:49
 10/10 A kérdező kommentje:

Láttam a papírt, az illető átküldte hogy követeli a NAV a pénzt… Nem hazudni próbálok, vagy titkolni valamit. Lehet kicsit fura, de ez van.

Ami az autót illeti, ha jól tudom az én vevőm után papírok nélkül ment tovább, és már forgalomból is ki van vonva pontosan már nem is tudom milyen indokkal.

Egyébként amikor a hivatalba voltam akkor közölték hogy a rendszer szerint az én nevemen van még az autó

2023. aug. 29. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!