Mit kérhetek ilyenkor kàrpótlásként ?
Vásárolni szerettem volna a márkakereskedésbeb egy adott gépjárművet, 60 hónapos futamidőre 0%-thmre. Az akció a hónap utolsó napjáig érvényes, az adott értékesítőnél akinél érdeklődtem 15.08. Környéken e-mailben lerázott, hogy az adott gépjárművek elkeltek és már egyébként sincs idő egy ilyen folyamat elindítására . Másnap felhívta egyik rokon ismeretlenül, lám lám az autók megvoltak viszont ott is jelezte hogy kizárólag készpénzes megvásárlására nyitott . Irtam egy panaszlevelet a vezérigazgatónak, amiben össze foglaltam az álláspontokat illetve panaszaim . A vevők szándékos félrevezetése avagy fogyasztók megtévesztése büntetendő, ezt világosság kimondja a a Btk 417. § paragrafusa is amít szintén tolmácsoltam a vezérigazgató irányába . Mindezt írásban .
Mai nap felkeresett és amennyiben megengedem azt, hogy kárpótoljon akkor elintézi nekem ( dátumtól függetlenül) a 0%-thm illetve ajándék 5 év teljeskörű garancia az autóra . (3 az alap 2 év feláras lenne, ami kb bruttó 170k )
A gépjármű jelenlegi értéke 15m Ft, ti ennyivel elégedettek lennètek vagy dobnàtok rá még egy lapáttal? ( pl ingyen téli gumiszett, vagy ők álljàk a regisztrációs adót (75k )
( egyébként megjegyzem hogy az eladó a Btk szerint valóban hibázott, szándékossan félrevezetett )
1,3 inkább Görgess tovább.
2# igen ismerem, én konkrétan nem fogok kérni semmit, csak javaslatot teszek, ami nem tilos .
"csak javaslatot teszek"
Nem fognak engedni, nézd meg hogy kinek mi veszítenivalója van: neked ugye egy nagyobb összeg nevezetesen a 0% THM az alku tárgya, nekik pedig egy ügyfél (vagyis te) a veszítenivalójuk aki helyett holnap vagy holnapután jönne másik kettő-három akik elvinnék az autót.
Kártérítési igényhez szükséges feltételek
Kár
Jogellenes magatartás
Okozati össszefüggés a kettő között.
Nálad melyik áll?
A Btk 417.§ teljesen másról szól.
Attól, hogy a cégvezető úgy gondolta, hogy üzleileg jobban jön ki ha elad neked egy autót annyiért, amennyire egyébként is lealkudhattad volna ha ügyes vagy és nem pattintott le, téged a jármű semmilyen tulajdonságával kapcsolatban nem vezettek félre.
"én konkrétan nem fogok kérni semmit, csak javaslatot teszek, ami nem tilos"
Hogyne. :DDDDD
"Nézd, én nem mondom, hogy add ide az értékeidet, én csak javaslatot teszek, hogy esetleg ÖNKÉNT dönts úgy, hogy ide adod őket, mert sajnos nem tudom garantálni, hogy a frissen vásárolt konyhakésemet nem felejtem teljesen véletlenül a mellkasodban. De a te döntésed, én nem a lehetséges opciókat közöltem, nem szeretnélek befolyásolni."
És kész is van a legális rablás, a kérdező logikája szerint. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!