Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ciki hogy nincs még jogosítván...

Ciki hogy nincs még jogosítványom?

Figyelt kérdés
26 éves srác vagyok. Eléggé illene hogy legyen jogosítványom. Nagyon hasznos is lenne mert parázok hogy megfogom szívni az életet ilyen téren ha már csak egyedül leszek. Viszon annyira nem érdekel a KRESZ meg az autók hogy az valami elképesztő. Nem hoz lázba a gondolat sem hogy vezetnék. Nem akarok bajlódni a kocsi fenntartásával sem csak nyűgnek érzem. Ez a kettős érzés így kikészít. Van esetleg még hozzám hasonló? Mi a véleményetek?

2023. aug. 28. 02:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg pénzzel és munkával jár egy autó fenntartása? Hát ha egy wrx sti-ről beszélünk, akkor biztosan. De a legtöbbet ember egy átlagos tömeg autóval jár, ami egy átlagos fizetésből simán fenntartható.
2023. aug. 28. 08:03
 12/28 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem akkor lesz rosszabb, ha már lesz családod. Gyerekekkel, sok cuccal nagyon macerás menni bárhova, ha nincsen autó. De egyebéként is, ha van/lesz párod, akkor is jobb szerintem autóval menni kirándulni, nyaralni. Egy ideig mi is megoldottuk autó nélkül, de egyre kellemetlenebb és bonyolultabbb lett az "élet". Én azt mondom, hogy érdemes lenne még most a jogsiba beruháznod, utána MOL limon begyakorolni és később, ha kell, akkor tudsz venni autót (nem kell hozzá érteni sem, kicsit előtte szétnézel a neten, hogy éppen milyet érdemes és ennyi).

Én mondjuk szeretek vezetni, szóval nekem megéri a plusz pénzt, hogy nem kell esőben, fagyban, 40 fokban a buszra várnom/igazodnom hozzá + izzadni a sok (sokszor büdi, koszos) emberrel.

2023. aug. 28. 08:26
 13/28 anonim ***** válasza:
De az se biztos, hogy gyereket akar, de nincs is ezzel baj, szerintem. Mert ma már boldog boldogtalan is kocsival jár. De lehet a kérdező pl sokkal többet gyalogol.
2023. aug. 28. 09:59
 14/28 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem ciki.

Az hogy te inkább arra gondolsz hogy praktikusabb lenne, meg könnyebb az életed abban részben van igazság.

Persze a jogosítvány megléte nem egy nagy dolog, lerakod 10 évente megújítod egy bizonyos életkorodig és kalap. Viszont ha autót is akarsz venni mellé akkor annak bizony lesznek költségei.

Egyrészt kötelező biztosítás, évente adózni utána, aztán tankolni ha használod. És még ezzel sincs vége a történetnek mert azért 2 évente műszakiztatni kell, évente nem árt egy alap szerviz, olajcsere, meg ilyesmik. Aztán ha van valami baja akkor szintén szerviz, vagy négy évszakos gumit használsz vagy cseréled télit nyárira és fordítva amikor eljön az az időszak. Tehát ezekre számíts ha odáig eljutsz hogy veszel egy autót. Aztán ha megveszed, adózás, átírási költség, akkor szervizeltetni sem ártana, eredetvizsga ilyesmik.

Az hogy a korosztályodból az emberek zömének van autója, de ha nincs is jogsija van még attól függetlenül még nem jelenti azt hogy annyira ciki hogy neked nincs.

Bátyám 36 éves és neki sincs jogsija, autója meg főleg.

Ő így is elvan a feleségével és a gyerekeikkel, nincs autójuk, kész. Egyrészt kisvárosban laknak ott buszok vannak bőven. Budapestre vonattal érdemes felutazni de 20-30 percenként van járat, és Pesten belül bárhova eljutnak tömegközlekedéssel ahova csak akarnak.

Meg most attól hogy gyerekeik vannak nem kell sok cuccal menni. Nyaralás kissé macerás de akkor is két nagy bőröndöt megpakolnak és visznek hátizsákot amibe szintén van cucc, nem viszik magukkal a komplett ruhásszekrényt mert felesleges.

2023. aug. 28. 10:27
 15/28 anonim ***** válasza:
Nekem sincs autóm, minek, ott a BKK :D Szupermarket van a közelben, hipermarketből két szatyrot elvisz a metró, minek :D A gyerek meg megy BKK-val és kész, ha lesz gyerek. Nyaralás meg vonattal, oda nem megyünk ahova vonat irreálisan maceásabb. (Ha eldugott kisfaluban laknék, akkor is csak oda mennék, ahova a napi 1 busz eltud vinni és onnan valahova és kész :) )
2023. aug. 28. 10:58
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

ma 08:03

Nem tudom, mennyi átlagosan a havi benzinköltség, de biztos több, mint havi 10 ezer. Ehhez még vedd hozzá a parkolási díjakat, az autó tisztán tartását, az időnkénti szervizelést, évszaknak megfelelő gumit, kötelező és azon felüli biztosítást, na meg persze az autó árát.

Szintén nem tudom, milyen gyakori, de tuti mindenkinél becsúszik időnként egy baleset, szabálytalanság vagy akár egy banális rongálódás, tehát ami nem része az alap ügymenetnek, de szintén pénz és idő és utánajárás.

Szóval szerintem ez rengeteg pénz és munka, amit mind megspórolsz, ha nincs autód. Persze sok időt nyersz azzal, ha nem tömegközlekedsz, szóval mondjuk, hogy ezek kiegyenlítik egymást. Az megint más kérdés természetesen, ha valakinek nincs választása, mert nincs normális tömegközlekedés a lakhelyén.

2023. aug. 28. 11:30
 17/28 anonim ***** válasza:

Hát az autó fenntartása kisebb vagyon, 250ezres fizetésből sztem luxus. Nekem a melóhoz kell, anélkül nem tudnék eljárni, de annyival többet keresek, hogy megérje. Mondjuk igaz, nekem megvan a 20ezer km évente, aki kevesebbet jár, annak nem kell annyit költenie.

Csodálkoznék 1 másodpercig, hogy nincs jogsid, de én se vagyok vmi jó sofőr, idegen vagy forgalmas helyen férj vezet, szóval ha nem akarsz, nem kell vezetni.

2023. aug. 28. 11:37
 18/28 anonim ***** válasza:
16os! Túlságosan általánosítasz és túl is gondolod, de nézzük reálisabban a dolgokat. Maga az, hogy autó az egy nagyon tág fogalom. Egy egyszerű kis teljesítményű és fapados autónak szinte fillérekből megoldható a fenntartása (pl régi ezres swift, tudom mert ilyen volt az első autóm, folyamatosan mentem vele és a fogyasztás is lóf@sz volt) Egy luxus, prémiumabb, nagyobb teljesítményű autónak jóval több a fenntartása. Pl: 7es bmw. Többet is kapsz cserébe, de több a biztosítás, több a tankolás, drágább a szervíz és az alkatrész. Nyilván aki ilyennel jár, annak feltehetően van rá. De két a között is rengeteg autó van, ami már nem fapad, de még nem prémium, de ebbe most ne menjünk bele. Parkolási díj, először is nem mindenki autóval jár dolgozni, de nagyon munkahelynek és sok cégnek van saját parkolója. Ami nagyon zsúfolt vagy fizetés, oda nem is mindenki megy kocsival. Aki igen, annak nem hiszem, hogy gondot okoz néhány száz forint. Akinek van téli és nyári azt jó pár évig fogja használni ugye felváltva, de azokból is bőven van drága és olcsóbb kategóriájú is, mindenki pénztárcájához mérten. Egyébként folyamatosan télivel járok, ami kb 3-4 év alatt fogok leradírozni. Amit pedig biztosításra és a kötelező költök az az évi néhány tízezer, az biztons, hogy másnál is elmegy sokkal rosszabb dolgokra. Egy koccanás viszont valóban bajos ez mindig benne van a pakliban és meg is értem aki ebből ki akar maradni! Valamint tényleg nagyon fontos tényező, hogy konkrétan, milyen autód van és milyen állapotban van,mert ez fogja nagy mértékben befolyásolni a költségeket. Most nyáron egész keveset mentem autóval, helyette egy 50es 4t robogóval járok így simán megteszek 100km-et 2.5literből.
2023. aug. 28. 13:47
 19/28 anonim ***** válasza:

ma 13:47

Nem értek hozzá, de biztos vagyok benne, hogy sokkal drágább az autó a tömegközelekedésnél :) Rákérdeztem, eddig ez az eredmény:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__12..

2023. aug. 28. 14:46
 20/28 anonim ***** válasza:
Persze, hogy drágább egy szóval nem állította senki, hogy nem az. Én csak azt mondom, hogy valamit valamiért. Egyébként a legkevésbé sem vagyok gazdag.
2023. aug. 28. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!