Opel Astra G, elektronikus a motorhűtés?
Elektromos?! Nem elektrohidraulikus? A H-ban is csak ilyen volt. A K-ban már elektromos. A J-ben nem tudom...
"Kormányszervó nélkül az autót nagyon nehéz kormányozni, a Ladát sokkal könyebb volt....." Mikor vezettél utoljára Ladát? Az emlékek megszépülnek ám idővel! Van a családban egy 2101-es. Régebben vezettem és semmi bajom nem volt vele. Még 2010 környékén is, mikor még nem volt saját autóm úgy voltam vele, hogy teljesen jó ez. Tavaly visszaültem. Már az üléspozíció is valami rettenetes. Hatalmas a kormány, az öledben van. A padálok is nagyon közel vannak, behúzott lábakkal kell ülni. Azelőtt ez fel se tűnt, teljesen normálisnak tűnt. A kormányszervó hiánya még nem is olyan borzasztó. Nagyjából tudtam mire számítsak. Alacsony sebességnél bele kell kapaszkodni rendesen, 30 km/h fölött már tűrhető. Én amin a legjobban elképedtem az a fék! Nyomom a pedált megszokásból és semmit nem lassul az autó. Eleinte nagyon ijesztő volt. Elfelejtettem hogy ezeknél azt is izomból kellett taposni, mert semmilyen rásegítés nincs. Egy mai autó után nagyon furcsa. De emlékszem, mikor a 2010-es években meg Ladából ültem át egy akkori autóban. Eleinte rutinból akkorákat fékeztem, hogy ha nem lettem volna bekötve, kiestem volna a szélvédőn. Majdnem egy hónap volt mire leszoktam arról, hogy ne reflexből izomból nyomjam a féket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!