Milyen motort ajánlanátok egy kezdő női motorosnak?
Semmilyen motoros múltam nincsen, de szeretném megcsinálni az A kategóriát. Elkezdtem már most gondolkodni, milyen motor illene hozzám.
2 opción gondolkodtam:
1) vegyek egy 50 ccm-es sportos kis sz.rt, amivel most B kategóriával is tudnék gyakorlogatni, szokni a közlekedést stb és majd leváltom később
VAGY
2) várjak míg tavasszal elkezdem a jogsit és ha megvan, utána nyáron vegyek egy 300-400 ccm körüli motort hosszabb távra. Erre viszont akkor jobban kell vigyázni, nem nagyon engedhetők meg a kezdeti bénázások, mert kárt teszek a gépben. Ettől tartok egy kicsit
Mit gondoltok, mi lenne jobb döntés?
Mindkét opcióra örülnék motor ajánlásnak, ki mit gondol könnyen kezelhetőnek, megbízhatónak és ami fontos, könnyen/olcsón karbantarthatónak
170 cm magas vagyok, sportos gépek tetszenek, viszont pénzem nincs sok, szóval ne valami Ducatit mondjatok be🥲 (esetleg szingli nagyvonalú férfiak jelentkezhetnek, szívesen feleségül megyek ahhoz, aki vesz nekem egy motort:D)
Azt nem írtad, hogy az A kategórián belül is melyiket csinálnád meg, mert ha a korlátlannak indulnál neki, akkor azt mondom, hogy előbb csináld meg a jogsit. Nem bántásból írom, de a sulinkban több nő inkább visszalépett, és megállt az A2-esnél.
Meg, hogy nincs pénzed, amiatt se nézelődj még, nekem a jogsim több mint 400 ezerbe volt, némi plusz órával, ezen felül pedig ruházatot is megkövetelnek a tanfolyamra, az is úgy 200 ezerbe fájt.
Motorban inkább valamilyen naked stílusút választanék a helyedben, ennél nem törnek az idomok ha eldől, kisebb bukócsövek, bukógombákat meg lehet rá tenni. Eldőlni pedig elfog, hidd el, akár tologatás közben is hamar megvan a baj. Spormotorok pedig nem valók kezdőknek a kis kormány miatt. Viszont normális motor nakedből is 1 millió környékén van.
Vegyél egy 50-est. Nem fontos, hogy sportos kis szar legyen, de mindenképpen váltós.
De van ilyen is:
Vedd fel a kapcsolatot a csajokamotoron.hu gazdájával, NaNával, Ő biztos segít tanácsokkal. TikTok-on is megtalálod.
#1: korlátlant céloztam meg, de én is úgy vagyok vele, hogy ha csak A2 lesz, az is elég. Motor szempontjából mindegy, mert bármit veszek, jó lesz rá az A2 is
A jogsira és felszerelésre félretettem a pénzt, logikusan nem abból akarok motort venni, az egy másik projekt.
Konkrét márka/típus érdekel
Nem vicc.
"1) vegyek egy 50 ccm-es sportos kis sz.rt, amivel most B kategóriával is tudnék gyakorlogatni, szokni a közlekedést stb és majd leváltom később"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!