Jellemző a magyar emberre, hogy többnek akarja láttatni magát, ezért drágább autót vásárol, még akkor is, ha hitelt kell felvenni?
Most ez is is dolog.
Manapság az autó lassan olyan alap dolog mint a mosógép. Van aki villog vele, van aki nem. A többség a maga kényelméért veszi.
Ráadásul a hitel sem ördögtől való dolog. Az sem jelenti automatikusan azt, hogy többnek akár látszani. Egyszerűen csak szeretne egy normális kocsit.
Azért valljuk be az sem normális dolog ami nálunk van, hogy vesszük a 10+ éves németből kidobott sok szart. De hát egy új autó onnan indul, hogy 7-8 millió.
A hitelhez tegyük hozzá az autók ára rendesen felment.
Sok éve azt néztem milyen autók vannak 1,5 millióért. Ford focus 2-es.
Eltelt fél évtized. Milyen autó van 2 millióért? Ford focus 2-es... Röhej.
Régen elérhető árú hobbi autók voltak most használtan 5+ millió ugyanaz.
Inkább megvettem fix, alacsony THM-es lízingre az új autót, minthogy kib*sszam ugyanazt a pénz egy használtra és lehet, hogy 2 hónapig sem tudom normálisan használni.
(Az újra is lett volna elég készpénzem, de ilyen inflációs környezetben sokkal jobban megérte a lízing. Addig meg az a pénz be van fektetve magasabb hozamú kamattal, mint a lízing THM-e.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!