Amikor 125ccm motorom volt mindig betartottam a 90-et es az 50-et, minden kocsi kielozott. Aztan lett egy nagyobb motorom, azota ugyan ugy megyek mint a tobbiek, szoval 10 / 9x atlepem a sebesseghatart, de nem az en hibam, ha betartanam mindenki elozne vagy letolna.
olvasom sokszor hogy az osszes motoros szaguldozik, egyreszt nem lehet altalanositani, masreszt miert is volt gazolas az Arpad hidon? Motoros utotte el vagy autos? Aki olyan hulye mint az arpad hidos RACE-001 csavo es szaguldozni akar de nincs 30-40 millioja egy olyan kocsira az vesz egy motort par millioert es gyorsabban megy mint a 40 millios kocsi.
Hat igen, megint a motorosok...
En 125-össel gps 90-100 között folyamat le vagyok tolva sima mezei orszagúton. Az ora szerint 100-105.
Szemelyautoval közlekedve is kb ennyi a tempóm, kicsivel talan több, ha olyan az út. Előzes soran, ha belekarcolok a 140-be akkor na bumm.
Ha lenne nagyobb motorom, biztos kicsit emelném a tempót, mivel rohadt sz@r amikor a tükörből ki tudom venni pörköltszaft pontos sziulettjet a helyenkent mar deres hajú, termetes apuka asszonyverőjen a Logant (csaladi vagyon) terelgetve amikor en megyek a megengedettnél gyorsabban... biztos meg tudna allni mögöttem aha...
Szoval nem is a tempó a nagyobb baj barmilyen közlekedési eszközzel, hanem az éaz hianya. Az meg nem valogat autó-motor-teherauto között.
Ez a 10/10 hogy jött ki lol?
Bizonyos fokig érthető ha valaki vesz egy sportmotort ami 1esben 140et megy akkor elég nehéz élveznie anélkül hogy a megengedettnél gyorsabban menjen.
(ha valaki vesz egy sportmotort ami 1esben 140et megy akkor elég nehéz élveznie anélkül hogy a megengedettnél gyorsabban menjen)
Sokszor látam már ezt az érvet de semmi értelme.
Erre azt tudom mondani hogy oké hogy 1-es ben a tiltás 140nél van de 6 odikban is elmegy 60-70-el.
Egyszerűen csak a motor nem autó,teljesen más világ,teljesen más célból vesznek általában motort mint autót. Teljesen más a sebesség érzet is. teljesen más az hogy nem egy 1,9méter széles autóval mész hanem egy kis kb 60cm széles járműve.
Illetve a meleg is rásegít hogy gyorsabban közlekedjünk hiszen az ember lényegében léghűtéses a motorokon.
Mert észre sem veszed, hogy megszeged. Mondjuk én autóval is megszegem. A sebességhatárt rigorózusan betartók egy nagy része (nem mondom, hogy a többsége, de nagyon sokan közülük) abszolút rugalmatlan vezető, és egyszerűen veszélyforrásnak tekintem őket. Többet nézi a gps által mutatott sebességet, mint az utat. Szerpentinen pl. eszem ágában sem lenne gyorsan hajtani, sokszor még lassabban is megyek, mert felmérem a kanyart. Na, az átlag autós lát egy 60-as táblát, és koppra 60-nal megy, akkor is, ha nem tudja sávon belül bevenni a kanyart. Az ilyennek én nem akarok a közelében lenni, inkább megszegve a sebességhatárt lehagyom, és aztán lassítok vissza.
Egyébként motorral nincsen veszélyesebb annál, mint autósorba beállni, és haladni az ő tempójukban, akkor sem, ha az a sor szépen 90-nel megy. Elég, ha valaki a mögötted levőt előzi, és vissza akar sorolni, és nem veszi észre, hogy egy aprócska motor van ott, ahova húzná a kormányt. Vagy előznéd az előtted levőt, mert utána meg tudod előzni a kamiont, amitől az égvilágon semmit nem látsz, és egy piros lámpánál el sem tud dinamikusan indulni (ezért előzök meg minden kamiont autóval is), és akit előznél, előtte semmi jelét nem adta annak, hogy meg akarná előzni a kamiont, de akkor húz ki a szembesávba, amikor te már rég indexeltél, kisoroltál, és mellette haladsz, mert "nem látott". Ezek velem párhetente megtörténnek, amikor értelmes, szabályos sebességgel akarok motorozni, és minden esetben az segít, hogy én tudom kezelni, mert előre számítok minden ilyenre. De sokkal egyszerűbb lehagyni mindenkit, és a sor elején menni.
Tehát amikor te gyorshajtó motorost látsz, nem tudhatod, hogy előtted hat autóval már szabályosan fog esetleg menni, csak kielőzte a sort a saját érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!