Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 4-5km-en keresztül behúzott...

4-5km-en keresztül behúzott kézifékkel mentem. Mekkora lehet a baj?

Figyelt kérdés
50km/h-val mentem a boltból hazáig, mikor otthon tűnt fel, hogy a kézifék nem volt felengedve. Egyszer-kétszer volt furcsa vezetés közben, hogy nem igazán ment az autó, de mást nem vettem rajt észre. Ennyitől már nagy baja lehet? Vagy ha több km-t mentem volna az lenne inkább a súlyosabb probléma?

2023. aug. 9. 07:45
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
17 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Két, ellentétes értelmű kérdést tettél fel, mindezt egy igen-nem szavazással zártad.

Mégis, miből tudnád kiszűrni, az egyes szavazók melyik kérdésedre válaszoltak?

Mi nem tudjuk, mennyire volt behúzva, de a véleményem szerint az a 4-5 km nagyon megviselhette a féket, rossz esetben a környezetét is.

2023. aug. 9. 07:56
 2/12 anonim ***** válasza:
85%

Mekkora lehet a baj?

- Igen

- Nem

Szerintem igen. :D

2023. aug. 9. 08:22
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Eleve rossz állapotban lehetett a kéziféked, ha el tudtál indulni és nem tűnt fel és a 4 km sem javított rajta, szóval a helyedben mindenképp átnézetném.
2023. aug. 9. 08:26
 4/12 anonim ***** válasza:
52%
Kuka.
2023. aug. 9. 08:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt sem irtad, hogy dob ill tarcsafekrol van szó. Ha nemnagyon vetted eszere akkor szerintem mar allitani is kellene rajta. A kezifek amugyis csak epp, hogy fogja a kocsit igy max egy kicsit megkoptak a betetek de szerintem nagy kart nemokoztal vele. Előző automon a hatso fekek igen rozsdaltak kis eső utan is akkor vot, hogy behuzott fekkel közlekedtem egy szakaszon. Szerintem nagy kar nemerte, emiatt a par km utan nem kell cserelni nefelj.
2023. aug. 9. 09:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ismerőst vontattam 1x, kezdő sofőr volt, egy 1.9td vw-t húztam, behúzta a kéziféket, mondtam nem igaz, hogy ennyire gyenge lenne az autóm.

Mikor megálltunk, hatalmas füst jött belőle, meg az az égett ferrodó szag se volt egyszerű.

Azt hiszem rá pár 1000km múlva megadta magát a hátsó kerékcsapágya mindkét oldalon.

De ez dobfék volt, tárcsaféknek lényegesen jobb a hűtése, enyhén befogott állapotban.

2023. aug. 9. 09:42
 7/12 veterán vas ***** válasza:
100%

Minimum megégtek a fékpofák, de az is lehet, hogy melegen elvetemedett a fékdob. (ha pl. könnyűfémből készült)

Az jó jel, hogy több kilométert tudtál menni, mert akkor nem volt annyira behúzva a kézifék, és ezért kisebb a kár.

Ha szerencséd van, lehet, hogy csak megüvegesedett a pofa felső rétege, és még talán az is menthető.

Csak bontás után lehetsz okosabb.

A fékolajat minden esetben cseréltesd le, mert ha bármely részén elérte a forrpontot, akkor kuka.

2023. aug. 9. 11:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Egyszer télen a párom nagyokos testvére behúzta a kéziféket, ami oda is fagyott, mire észrevettük... Mikor észrevettük menni kellett, nem volt időnk várni olvadásig, a kart hiába rángattuk... Jó pár km-mentünk mire felmelegedett annyira, hogy kioldjon... Jól elkopott a féktárcsa... Nemsokára egy alapos szervíz és korai csere kellett.
2023. aug. 9. 12:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
En meg dizellel se tudok elindulni behuzott kezifekkel. Amugy ennyitol nem torten nagy baj, maximum kopott egy kicsit megjobban a mar amugy is kopott hatso feked
2023. aug. 9. 12:34
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én felemelném a hátulját és megforgatnám a kerekeket kézifék nélkül. Ha nincs semmi rendellenes és fog is a kézifék akkor nem aggódnék
2023. aug. 9. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!