Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » H astra 1.7 cdti ment 30 km-t...

H astra 1.7 cdti ment 30 km-t benzinnel... mekkora lehet a kár?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok ott csak kapom az infót....
2023. aug. 3. 13:37
 1/10 anonim ***** válasza:
54%

Hát ha nem állt még meg, akkor valószínűleg menthető. Legnagyobb baj az, hogy az üzemanyag rendszert a gázolaj keni, de a benzin nem ken, sőt...

Le kell csapolni belőle az összes benzint, lehetőleg a rendszerből is, nem csak a tankból, aztán friss gázolaj és bízni a legjobbakban. Esetleg egy üzemanyag rendszer tisztító adalék sem árt.

2023. aug. 3. 13:41
 2/10 A kérdező kommentje:
ment 30 kmt majd megállt az autó és utána csak rángatott a motor... 11 ezer forintra ment bele benzin
2023. aug. 3. 13:44
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
rip 11k forint
2023. aug. 3. 13:50
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Rip Astra.
2023. aug. 3. 15:09
 5/10 Koaxk Ábel ***** válasza:
Ezt így nehéz megmondani, de mivel a benzin egyik fő tulajdonsága, hogy robban, így túl sok jóra nem számítanék egy olyan motor esetében amit nem erre találtak ki.
2023. aug. 3. 15:20
 6/10 anonim ***** válasza:
#5 Nem robban a benzin. Lobban. A hivatalos neve is az, hogy belső ÉGÉSŰ motor, a "robbanómotor" kifejezés pedig pont emiatt egy nagy piros pont szakmai környezetben.
2023. aug. 3. 15:47
 7/10 Koaxk Ábel ***** válasza:

Hiszek neked és elhiszem, hogy szakmaiatlan a kifejezésem. Nem vagyok szakember csak lelkes autókedvelő, így minden jó szándékú helyreigazítást elfogadok.

Viszont nem egy olyan hülyét láttam youtube-on aki egy halom kupac szemetet leöntött egy nagy kanna benzinnel, majd akkorát robbant, a kupac hogy elszállt a francba a fickó is.

2023. aug. 3. 15:54
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Az is égés, csak heves. A kettő közötti különbség az oxigén: égéshez kell oxigén, robbanáshoz nem. A benzingőz kizárólag oxigénnel vegyülve tud égni (oxidálás), míg mondjuk egy halom TNT-hez nem kell oxigén.
2023. aug. 3. 16:45
 9/10 anonim ***** válasza:

Az autonak annyi

kell komplett új üzemanyagrendszer

számold ki az mibe fog kerülni...:)

2023. aug. 3. 18:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Jó esély van a GTK-ra.
2023. aug. 4. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!