Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet az értelme annak,...

Mi lehet az értelme annak, hogy pályakezdő autószerelőként semmit sem segítenek?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömnél most kezdtem el dolgozni, konkrétan most estem ki az iskolapadból, azért mentem hozzá mert tudom, hogy egy kiváló szakember és olyan szeretnék lenni mint ő..

3 hete vagyok ott és gyakorlatilag bele vagyok dobva a mélyvízbe és úgy tekintenek rám mintha egy rendes dolgozó lennék... és ha kérdésem van abba is nagyon nehezen segítenek.. pl.: egy motort kellett zsiráffal átraknom és életemben nem láttam még közelről sem motoremelőt és annyit mondtak hogy ott az emelő csináljam és utana ram hagyták... most meg szedjem szét a motort.. és még rengeteg ilyen példát tudnék sorolni..

Egyszerűen nem értem, hogy miért így csinálják, hogy fogom így megtanulni a szakmát, hogy lesz belőlem valaki...

Nagyon akarom és mindent megteszek és megfogok tenni érte hogy sikerüljön, viszont abból állnak a hétköznapjaim hogy felkelek bemegyek haza jovok alszok és kezdodik előrol, nem jut semmi másra idő magamra se, van egy kutyam, neha meg az alap dolgokra se pl kakilas furdes borotvalkozas eves, 3 kilot fogytam mert nem mindig tudok enni mert ossze van szukulve a gyomrom.. es ezek a dolgok kicsit aggasztóak

Nagyon sokszor azt mondják, hogy jöjjek rá magamtól, de most ha egy gumitömitésre pl nem tudom mit kenjek mert meg sose láttam ilyet eletembe nem tudok rájonni... vagy en nem tudom..

Es az ilyen dilemmak miatt megy a totojázás jóval lassabban haladok az meg nem jó

Es megkerdeztem.. azt mondta ugyes vagyok viszont lassu de latja bennem a tuzet es elvileg jol fejlodok de en meg nem latok semmit nem ertek semmit stb...

Es oke, hogy elvegeztem a sulit, meg egy évet dolgoztam markaszervizbe, de minthogy ha semmit se ért volna és ujra a nullán kezdeném

Miert jo ez igy?

2023. júl. 31. 21:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyára úgy gondolják, hogy ezt megtanították az iskolában. Ezen mi nem tudunk segíteni, az segítene, ha odamennél a főnöködhöz, és szólnál neki, hogy sajnos te ezt nem tanultad, lehetne-e azt, hogy valakit melléd rak segíteni, amikor kevesebb a dolga valakinek, vagy ne egyből ilyen feladatokat adjon, hanem nézhesd aktívan tanulva, hogy más mit csinál. Persze nem feltétlen fog örülni, ha tele vagytok munkával, és minél hamarabb el akar végezni mindent, de hosszú távon az új dolgozó betanítása mindig egy befektetés, ha attól fél, hogy amint "kitanít", otthagyod, vagy nem látja be ebben a racionalitást, akkor rossz főnöknél vagy.
2023. júl. 31. 21:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

"de most ha egy gumitömitésre pl nem tudom mit kenjek mert meg sose láttam ilyet eletembe nem tudok rájonni... vagy en nem tudom.."

És ilyenkor nem szabad megkérdezni? Megmondod, hogy nem csináltál ilyet, az iskolában nem tanították, ezért megkérdezed.

Illetve ugyanezt miért nem mondod el a főnöknek, hogy sok mindent tanultál, de így sem tudsz annyit, mint egy sok éve dolgozó szerelő? Félsz, hogy kirúg?

2023. júl. 31. 21:43
 3/14 anonim ***** válasza:

Keress más helyet…

Amúgy szokj hozzá a sok munkához, mert máshogy nem nagyon fogsz tudni jól keresni ebben a szakmában…

2023. júl. 31. 22:51
 4/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs kedvük, energiájuk veled foglalkozni. Sejtik, hogy úgyis elhúzol pár hónap után.

A kollégák meg gondolom nem akarják, hogy konkurencia legyél.

2023. júl. 31. 23:08
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem autószerelő vagyok, velem is ez a helyzet, nem volt semmi betanítási időszak, beledobtak egyből a mélyvízbe, pedig a gyakorlat teljesen más, mint amit az iskolában tanítanak…
2023. aug. 1. 00:27
 6/14 anonim ***** válasza:
69%
Mert amit nem mondanak el neked, annyival is okosabbak és sikeresebbek maradnak, te meg butább. Százéves mentalitás ez a kisiparban.
2023. aug. 1. 05:00
 7/14 anonim ***** válasza:
79%
HA a zsiráfot nem tudod kezelni logikusan magadtól, akkor nem neked való ez a szakma.
2023. aug. 1. 07:17
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag tulajdonost nevel ki belőled, akár tud róla, akár nem.
2023. aug. 1. 07:23
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Azert nem segitetettek abban amiket leirtal, mert mondhatni egyszeru. Nem lattal meg motoremelo zsirafot? Odatolod, raakasztod a blokkot es kiemeled. En se lattam meg, meg is elsore sikerult, otthon.

Szedd szet a motort es ennyi az utasitas? Akkor szedd szet. 🙂 Abban sincs semmi, elkezded lebontani a kabelkoteget, majd szepen bontod, kb. fontrol lefele. Periferiakat, majd magat a motort. Nyilvan nem szedsz szet egy 6 hengeres turbos motort fel nap alatt mint pl. a regi kollegak, de szerintem nem is varjak el. Csinalni fogod 2 napig, de a kovetkezot mar csak egy napig.

Egy gumitomitesre pedig ne kenj semmit.

Nem degradalasbol, de a leirasod alapjan inkabb egy megfelelesi kenyszer dolgozik benned, es teged a sajat kenyszered emeszt fel. Vedd lazabbra es allj bele a dolgokba, egyreszt nem agysebeszet, masreszt ha kerdezel akkor konkretummal allj oda, ne azzal hogy sosem szedtem meg szet motort. Elkezded csinalni, ha megakadsz konkretummal kerdezel. De nem 5 percenkent, mert az idegesito. Szervezd ugy a sajat munkad, hogy naponta 1-2* szolsz valakinek, azaz tobb dolgot osszeszedsz egy kupacba.

Meg kicsit hidd el azt amit a fonokod/vezetod mond, ha annyira mihaszna lennel mar elkuldtek volna. Te meg lass at a szitan, nyilvan van a legkorben egy toxikus "versenyszellem" aminek reszben ez a kovetkezmenye. Ezek egyszeru emberek, addig jo nekik ha folyton kerdezgetsz. Ha csak napi 1-2* teszed, eltorpul, kevesbe feltuno de a szukseges infot ugyan ugy fel tudod szedni.

Gorcsolni meg vegkepp nem kell rajta, ez csak egy munkahely nem pedig kotelezo szolgalat. Senkinek sem kell megfelelni csak onmagadnak, de elobb tedd helyre azt a kaoszt ami a fejedben van.

2023. aug. 1. 07:29
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként létező dolog, mind átéltük. Új munkahely szindróma, esetedben még egy első munkahelyes is megfejeli, ami igazából csak az intenzitásban lesz egy kis különbség, de olyan nagyon egyszerű azért sose lesz odaszokni valahova, mármint az első hetekben, utána már egyszerűbb. :) Még a helyismeret is lötyög, pár dologra rá kell kérdezz, hol találod. Aztán szokásrend, bevett munkamódszerek, ésatöbbi. Meglesz, ez csak most ilyen bonyolult. Nyilván nem segít, hogy az érthető aggódás visszafordul aggodalomból cselekvésbe olykor, de része a folyamatnak, csak legyél tudatos rá, és rágd át először azt, hogy megéri-e rugózni adott dolgon. Tévedni mindig fogunk, vállalni kell és javítani, nem akkora gond.
2023. aug. 1. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!