Meddig érdemes egy autóra költeni gazdasági szempontból?
Meddig érdemes egy autóra költeni gazdasági szempontból?
Az alábbi saját történet alapján fogalmazódott meg a kérdés bennem:
Úgy jártunk, hogy van egy kb. 1,2 milliót érő autónk.
Motorhibás lett, 1 millióba állt meg a szerelés.
20 éves a kocsi, használtan vettük. Még egy 5 évet szeretném* hajtani.
*De ezt a szeretném, meg szeretjük szót azért el kéne valahol engedni. A végtelenségig egy munkába járós autóra azért mégse kéne sokat költeni.
Hol van az a pont gazdaságilag, hogy inkább el kell adni, mintsem fenntartani és javítgatni?
Gazdaságilag már rég nem érte meg rá költeni, innentől kezdve már csak költői a kérdés. Addig tartsd életben amíg számodra jelent olyan eszmei értéket amit bármi áron meg akarsz óvni.
A jó hír, hogyha egyszer tényleg igazán rendbe lesz téve, sok évig ki fog szolgálni, még ha nem ér csak gombokat is.
20 éves autóra kár volt rálocsolni annyit.
Én eladtam volna hibásan aztán kipótolva az 1 milliót, vettem volna 2,5-3 millió környékén egy fiatalabbat.
Ez azért attól is függ, hogy mit enged az anyagi helyzeted.
Oké, hogy van egy 1,2M értékű autód. De eleve ez a motorgenerál előtti jó, lerobbant, vagy felújított motoros érték?
A három eset függvényében mennyiért menne el valójában és mennyit tudnál hozzátenni, hogy lecseréld? Mit kapnál annyiért? Mire kellene még az a pénz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!