Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig érdemes egy autóra...

Meddig érdemes egy autóra költeni gazdasági szempontból?

Figyelt kérdés

Meddig érdemes egy autóra költeni gazdasági szempontból?

Az alábbi saját történet alapján fogalmazódott meg a kérdés bennem:

Úgy jártunk, hogy van egy kb. 1,2 milliót érő autónk.

Motorhibás lett, 1 millióba állt meg a szerelés.

20 éves a kocsi, használtan vettük. Még egy 5 évet szeretném* hajtani.

*De ezt a szeretném, meg szeretjük szót azért el kéne valahol engedni. A végtelenségig egy munkába járós autóra azért mégse kéne sokat költeni.

Hol van az a pont gazdaságilag, hogy inkább el kell adni, mintsem fenntartani és javítgatni?

2023. júl. 31. 17:32
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
Azt nem értem minek költöttetek rá 1 millát..
2023. júl. 31. 17:48
 2/7 A kérdező kommentje:
1# jogos a kérdés. Eleinte 500 ezernek indult, aztán mikor meglettek az alkatrészek meg félig beszerelve utána jött, hogy rossz egy magasnyomású alkatrész, ami okozta valószínű a hibát.
2023. júl. 31. 17:57
 3/7 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Gazdaságilag már rég nem érte meg rá költeni, innentől kezdve már csak költői a kérdés. Addig tartsd életben amíg számodra jelent olyan eszmei értéket amit bármi áron meg akarsz óvni.

A jó hír, hogyha egyszer tényleg igazán rendbe lesz téve, sok évig ki fog szolgálni, még ha nem ér csak gombokat is.

2023. júl. 31. 18:17
 4/7 anonim ***** válasza:

20 éves autóra kár volt rálocsolni annyit.

Én eladtam volna hibásan aztán kipótolva az 1 milliót, vettem volna 2,5-3 millió környékén egy fiatalabbat.

2023. júl. 31. 18:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Az autószerelőd trehány, fel kellett volna mernia a munka elején hogy mi a probléma, nem menet közben kitalálni. Én nem fizettem volna ki...mivel leírásod alapjan olyat is cserélt ami nem okozott hibát.
2023. júl. 31. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Én 27 éves autóra költöttem 800 ezret nemrég,bár annak minden évben emelkedik az ára durván. Ha megéri neked, bármennyi pénzt megér..
2023. aug. 1. 00:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez azért attól is függ, hogy mit enged az anyagi helyzeted.

Oké, hogy van egy 1,2M értékű autód. De eleve ez a motorgenerál előtti jó, lerobbant, vagy felújított motoros érték?

A három eset függvényében mennyiért menne el valójában és mennyit tudnál hozzátenni, hogy lecseréld? Mit kapnál annyiért? Mire kellene még az a pénz?

2023. aug. 1. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!