Elindulás benzines autóval? Eddig csak diesellel vagy automatával volt dolgom.
Szóval 6 éve van jogosítványom de még sose vezettem benzines manuális váltós autót.
Dieselen tanultam, otthon is diesel vagy automata autóink voltak csak. Saját első autóm is diesel lett. Ezek amúgy mind véletlen egybeesések, nem direkt dieselre hajtottam :D
Szóval a kérdésem az lenne, hogy a gyakorlatban hogy kell benzinessel elindulni?
Miután 1-esbe raktam a váltót, A) egyszerre adok egy kis gázt és lassan emelem fel a kuplungot vagy B) a kuplung tövig benyomva, adok egy kis gázt mondjuk amíg 1500-2000-es fordulatig és utána lassan engedem a kuplungot.
Melyik az elegánsabb, helyesebb kivitelezési mód?
Autófüggő. Enyém kigurul csak kuplungfelengedéssel. Akkor adok gázt, ha pl. emelkedőn állok, vagy ha sima kuplunggal lassulna. Benzines, 4 éves. Ugyan elindul kuplunggal, na de pl. zöld lámpánál induláskor ez kevés. Kuplung fel, gáz.
Férjem autója más típus, ott többet kell felengedni.
Szerintem gyakorolj. Érezd a zizgést, na akkor fulladna le, azt ne várd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!