Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik olyan hogy valakinek...

Létezik olyan hogy valakinek csak automata váltós autóra van jogositványa?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy ha automatán vizsgázol akkor korlátozás lesz a jogsidban hogy csak automatát vezethetsz. Viszont én senkiről sem tudok akinek ilyen jogositványa lenne. Szerintem kis városokban egy oktato sincs akinek automata váltós oktatoautója lenne de gondolom Budapesten sem gyakori.

Az érdekelne hogy a gyakorlatban van e olyan, ismertek e olyan személyt aki automatán vizsgázott?

2023. júl. 30. 21:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Létezik.
2023. júl. 30. 21:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen. Vidéken is van.
2023. júl. 30. 22:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van ilyen. Van ilyen ismerősöm is.
2023. júl. 30. 22:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs ilyen ismerősöm, de ott, ahol élek (vidéki város, nagyon nem Budapest) van automata váltós oktatás.
2023. júl. 30. 22:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Van, de nem kell szégyellni.
2023. júl. 30. 23:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van ilyen, ha gazdag lennék, arra csinálnám elsőre jogsit :D
2023. júl. 31. 03:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az oktatós többsége a jogisítványba bekerülő korlátozás miatt oktat manulális váltós autóval, de minden.megyében lehet találni lehetőséget automata váltós autón tanulni a vezetést, azon levizsgázni.

Egyre több az automata váltós autó, egyre többen vannak olyanok, akik nem is tervezik, hogy manuális váltóst vezessenek, de azért még mindíg a "teljes értékű" jogosítványt igénylők vannak többségben.

A csak automata váltóra korlátozást jelentő kód bekerülhet a jogosítványba egészségügyi okokból is, úgy is, hogy előtte már sok évet vezetett az illető manuális váltós autót.

Az egyik láb sérülése miatt vagy automatára korlátozhatják, vagy kézi vezérléssel kell valamelyik pedált működtetni, egy lábbal nem kezelhet három pedált, de a vezetéstől sem tiltják el, ha a módosításokkal megfelel.

2023. júl. 31. 06:20
 8/8 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Nálunk Miskolcon az elektromos oktató autók kezdtek megjelenni (vagy 3).

Azokban nem nagyon fogsz váltogatni

2023. júl. 31. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!