Ha valakinek automata váltós korlátozás van a jogosítványán, ennek ellenére kézi váltós autót vezet, azt hogyan büntetik meg?
Figyelt kérdés
Elveszik a jogsit, ha elkapják? Ha csak pénzbírságot kap, mennyit kell fizetnie? Van valakinek ilyenről tapasztalata?2023. ápr. 12. 06:00
1/11 anonim válasza:
Ugyanaz történik, mintha nem is lenne jogosítványa.
2/11 anonim válasza:
Alapból aki csak automatát tud vezetni, az inkább ne vezessen.
3/11 anonim válasza:
Ha nem tudja vezetni ne vezessen. De engedély nélküli vezetés, mintha en buszt akarnek vezetni
4/11 veterán vas válasza:
Bizonyára meg fogja dicsérni a rend őre, hogy milyen ügyes és leleményes, hiszen manuális autót is tud vezetni, pedig automatán tanult.
De ez nem biztos.😜
A kérdésedre:
ha jól tudom, jelenleg ez "engedély nélküli vezetés" szabálysértésének minősül, büntetése pedig eltiltás vagy pénzbírság lehet.
(amúgy helyzete válogatja, de szélsőséges esetekben még durvább büntetések is szóba jöhetnek).
5/11 anonim válasza:
jön a Zsanett helyzet ha megállítanak
6/11 veterán vas válasza:
Akkor a kérdező ne vigyen magával mobilt.
(emlékszel? cella-infók stb.....) 😁
7/11 A kérdező kommentje:
5-ös, 6-os, nem értem, miről beszéltek :D
2023. ápr. 12. 11:27
8/11 anonim válasza:
nem kell beszarni...senkit nem érdekel milyen a váltó a kocsiban...akkor igen, ha balesetet okozott, és helyszínelni kell...akkor (talán)ő viszi a balhét..
Túlságosan fel van fújva ez a váltóbejegyzés..
9/11 anonim válasza:
Szerintem 35-70E, nem rendelkezel a kategóriára érvényes engedéllyel.
10/11 anonim válasza:
Legtöbb rendőr le se szarja, főleg ha normálisan mész és csak rutinból állít meg, nem azért, mert gyökérkedtél valahol. Nekem szemüveg+kontaktlencse korlátozás van a jogsiban, kontaktot hordok, soha nem kérdeztek rá az elmúlt 12 évben, hogy hol a szemüveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!