Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire normális az ha egy...

Mennyire normális az ha egy benzines kisautó autópálya tempónál jelentősen eszi a motorolajat?

Figyelt kérdés

Majdnem 20 éves suzuki 1.3 benzines motorral, ha nem megyek autopályán akkor kb 1 deci olajat eszik 1000 km-alatt

Autopályás 130-140km/h esetén meg ez felmegy kb 4 liter/1000 km re

Ez mennyire normális?

Értem hogy sok, de normális hogy autopálya tempónál ennyire eszi az olajat?

Lehet hogy szar az olaj?

Vagy ez ilyen és szarjak rá?

Mint írtam majd 20 éves autó 250 ezer kilométerrel

2023. júl. 30. 19:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Persze, tulajdonkeppen barmi megtortenhet, az hogy mi milyen gyakori mar egy kulon dolog. Biztos csak akkor lehetsz ha kezedben a dugattyu, addig csak feltetelezes.
2023. júl. 31. 14:02
 12/17 anonim ***** válasza:

oké, hogy 10w40 valvoline de melyik? Illetve full-szintetikus vagy rész-szintetikus? :)

Esetleg a következő olajcserénél megpróbálhatsz más márkát full-szintetikusban.

Total 10w40-ese nagyon jó árban van, neked ebbe a motorba meg szerintem még a 4 literes flakon is elég. (Bár ha eszi akkor utántöltésnek is kell venni.)

Amúgy szerintem ez a "ennyi km után ez teljesen normális" nem éppen reális.

250e km az semmi (ha valós a km).

Tény, hogy az olajat olcsóbb megvenni és utána töltögetni mint a motorgenerál. Az inkább valahol 3-500e között lenne.

Abból elég sok olaj kijön :D

OFF: de én büszke vagyok öreg mercimre... 2 olajcsere között fél - 1 liter között kell utánatölteni úgy, hogy van benne 1,5 millió km és ráadásul szivárog a blokk oldalán a hengerfejtömítésnél amivel sajnos nem lehet mit kezdeni, de ott szerintem jó ha 2 deci kimegy 1 év alatt.

2023. júl. 31. 14:14
 13/17 anonim ***** válasza:
#12 Hát igen, ezért mentem én is kicsit bele abba, hogy "mit nevezünk normálisnak". Nyilván nem normális, mert a jó állapot nem ilyen. És nyilván van olyan is, ami kora/futása ellenére sem eszi. De tudjuk hogy milyen az átlag felhasználó, az autók többsége el van hanyagolva, így egyáltalán nem meglepő, ha fogyasztja, ilyen értelemben nevezhető normálisnak.
2023. júl. 31. 15:02
 14/17 anonim ***** válasza:

13: igen, valahogy így :D

Nem szoktak ezek a suzukik olajevősek lenni úgy tudom.

Csak hát ki tudja megkapta-e rendszeresen 10e km vagy 1 évente az olaj és szűrők cseréjét.

Idővel visszaüt ha az ember nem tartja be.

2023. júl. 31. 15:18
 15/17 A kérdező kommentje:
Ez egy suzuki ignis. Városi használatban tényleg alig van olajfogyasztás mint írtam is. Engem az lep meg hogy autopálya temponál gyakorlatilag 4 szeresére nő az olajfogyasztás... Pl most voltunk külföldön gyakorlatilag végig autopályán kb 130-140 es tempo és igy jött ki ez a 4 decis fogyasztás ami engem meglepett. Mert hogy amugy tényleg alig edzi az olajat mint írtam is a kérdésben
2023. júl. 31. 17:21
 16/17 anonim ***** válasza:

Városban mész átlag 1500-ös fordulaton, autópályán meg pörög vagy ötezret. Meg is van a négyszeres fogyasztás oka.

A fogyasztás mindig ugyanannyi, csak ha többet forog a motor X idő alatt, akkor nyilván gyorsabban eszi meg ugyanazt a mennyiséget.

2023. júl. 31. 17:24
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem mindig ugyan annyi, mivel a fordulattal valtozik az olajnyomas. Tovabba ha a pcv szelep nyitva marad, alapjaraton es kisebb fordulaton lesz tobb az olajfogyasztas, ha pedig zarva marad akkor nagy fordulaton no meg az olajfogyasztas.
2023. júl. 31. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!