Milyen autót vásároljak?
Egy megbízható, fiatalos, szép autót szeretnénk, nagyjából 5 millió körül.
Nem szeretnénk hatalmas autót, mivel felesleges lenne. Általában 3 ember ül az autóban.
Néztem már sok félét pl. Ford Mondeo, Mazda 6, Skoda Octavia.
De rájöttem, hogy ekkora autó felesleges lenne, illetve az Octavia nem igazán jön be nekem.
Jelenleg egy ferdehátú, 09’-es, Hyundai i30-as autóm van.
Dízeles, manuális. Szeretem, de ettől egy kicsit nagyobbat szeretnénk, illetve fiatalabbat.
Eddig minden héten mértem, hogy mennyi km-t megyek, de 3 hete eléggé lecsökkent.
Heti olyan 300-400-at megyek, így benzinesen gondolkoztunk.
Városban és vidéken szaladgalok, pályára ritkán megyek.
1.0-es és 1.2-es, illetve 3 hengeres autókat nem szeretnénk.
Nagyjából olyan 2014-15-től.
Legyen azért felszerelt, pl tolatókamera stb.
Köszönöm a segítséget!
Több méret kategóriát írtál, az i30 és az Octavia lenne a kisebb, ennél az eggyel nagyobb méret a Mondeo, Mazda 6. Méretben el kéne dönteni, csomagtartó kell nagyobb vagy utastér... Előbbit a kisebbek kombi változata tudná, és akkor megvalósul, hogy nem "nagy" kocsi. Ha gyorsan akarsz szűkíteni a keresésben, esetleg látogass el egy nagyobb kereskedésbe, ahol a kinézett típusok jelen vannak, és nézd meg őket.
Ennyi km-re a dízel reális, és még megúszod AdBlue nélkül.
Focus, Golf, Leon, i30, Megane kombikat nézném meg a leírtak alapján. Amíg 1-2 típusra nem tudod leszűkíteni, melyik tetszik, addig még hagynám a motor kérdését, konkrétumok megszületése után majd lesz értelme beszélgetni részletesen az érzékeny pontokról.
Nem, evi 15-20 ezer km-nel abszolut nem kell meg dizel. 25-30 ezertol eri meg megfontolni egy dizelt.
Szamoljatok mar, mennyit hozna egy dizel uzemanyag arban. 600 ft az uzemanyag atlagara, egy benzines fogyaszt vegyesben 7-8-at egy dizel 5-ot. 20e km-el szamolva az benzinnel evi 960 ezer, egy dizelnel evi 600 ezer ft. Ki az a hulye aki 300-350eft eves uzemanyagar differenciaval bevallal egy dizelt? Meg ha 5-600ezret "hozna" a dizel talan, de ennyi km-en nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!