Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra G 1.4 16V vásárlás?

Opel Astra G 1.4 16V vásárlás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Akinek van a tulajdonában ilyen gépjármű, az tudna nekem véleményt mondani? valamint tapasztalatokat? Szeretnék vásárolni szeptember környékén édesanyámnak egy G-s astrát, de nem szeretnék befürödni vele.

Mire kell odafigyelni? Milyen típushibák vannak? Minden 1.4 16 szelepesnek láncos a vezérlése? mennyit fut el vele? Jelenleg ugyan ilyen motorral szerelt F-es astrája van, és szeretném idén lecserélni neki. Nyilván hibái lesznek mert nem új autó, és nem is azt keresek. biztos lesz rajta rozsda, akár a küszöbön, akár a hátsó hídon, vagy épp a sárvédőíven. Ezekre számítok. Ha valakinek van tapasztalata, vagy ismeri í típust, kérem ossza meg velem. Előre is köszönöm!

2023. júl. 28. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

16 szelepest ezekből ne! Tudtommal még megörökölték az F Astrák Ecotec olajzabálós motorjait,vagyis ha X16X.. és X14X.. a motorkód akkor nem szabad megvenni.

Nekem X16XEL motorkódos F Astrám volt, az is ette.

2023. júl. 28. 20:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Jelenleg X14XE motorkódos F astrája van édesanyámnak. Meg van neki kb 7 éve, de a teljes olajcserén kívül még nem kellett soha rátölteni. Nekünk egyáltalán nem eszi. Lehet, hogy kifogtuk.
2023. júl. 28. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Lehet, vagy már átesett egy motorgenerálon. Anno tagja voltam egy F Astrás csoportnak, és ott mindenkit lebeszéltek a 16 szelepes ecotec-ekről. Mondjuk olyant olvastam,hogy volt akinek bírta, viszont ha elkezdi csipegetni, és nem töltenek időben utána,akkor onnantól vége a motornak
2023. júl. 28. 20:41
 4/8 A kérdező kommentje:
És melyik motor ami megbízható? 1.6 16V? ezen is gondolkodtam.
2023. júl. 28. 20:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Mint írtam, én úgytudom amit az FAstrából örökölt 1 4 és 1.6, 16 szelepes ecotec az olajzabálós, vagy legalábbis nagy esélyel belefuthatsz. Belekéne mászni a motorkódokba,hogy mi az ami régi vagy új, esetleg keress márkaspecifikus csoportot,azok biztos tudnak segíteni.
2023. júl. 28. 21:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyszerű...

X = korábbi szar

Z = újabb jó

2023. júl. 29. 05:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Van 1,4 16 szelepesből szíjas is, a láncos egy fos, nem szabad megvenni.

A szíjasnak bal oldalt egy műanyag burkolat van ugye, onnan ismered fel.

Van 8 szelepes 1.6-os G astra elvileg, bár szerintem ritka.

Ez még nem ecotech.

2023. júl. 29. 06:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Mire kell odafigyelni egy Opel Astra G vásárlásánál? Szerintem arra hogy ne vedd meg. Múlt évszázadi az autó beltere, a műszaki alapja szintén. Beltérben zörög, szétesik, kopik benne minden és vannak elektronikával is gondok főleg érintkezési hibák miatt.

Az Ecotec motor pedig olaj zabáló! Ha ezek nem zavarnak, akkor a rozsdásodási hajlam zavarjon mert arra költeni fogsz rendesen!

Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, akkor válassz a legutolsó szériából, 2007-2008. Ezeknél még a rozsda nem olyan nagy gond, a vételár viszont irreálisan magas az autó minőségéhez képest, 800000 forintnál kezdődik a fiatal évjáratoknál a kínálat alja. Kevés kilométerrel 1 millió forint felett találsz fiatal példányokat.

Annyiért nézzél más gyártótól más típust ha valamennyire élvezni is szeretnéd azt az autót, amit magadnak veszel.

2023. júl. 29. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!