Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell Budapesten parkolni?

Hogy kell Budapesten parkolni?

Figyelt kérdés

11. kerület, Bartók Béla út környékén. Vidéki vagyok, de viszonylag gyakran járok Budapesten autóval. Eddig viszont nem nagyon kellett a belvárosban parkolnom. Most úgy néz ki, hogy elkerülhetetlen lenne.

Nálunk úgy néz ki a dolog, hogy általában utcasarkokon vannak fizető automaták. Ott kiválasztom a járműkategóriát, kiválasztom mennyi időre akarok fizetni (fél óra, 1 óra, stb.) és vagy bankkártyával, vagy fémpénz bedobásával kifizetem. Az automata ad egy cetlit, amit a szélvédő mögé kell tenni.

Ehhez képest a 11. kerületben mennyivel másabb?

2023. júl. 26. 17:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

az a jó hír hogy el lehet felejteni a parkolóórával szenvedést. Lehet SMSben, appon is intézni, pl ParkL vagy Mobilfizetés. Sokkal, sokkal könnyebb és gyorsabb. SMSben akkor jó ha nem vagy a másikra regisztrálva. Nézd ki a területkódot és mehet (erre pl a ParkL magában is jó)

+36 (20/30/70 stb) 763 és a XXXX ami a kód.

2023. júl. 26. 17:20
 2/12 krwkco ***** válasza:

Nagyjából ugyanez. A xi. kerületben több parkolási zóna is van és vannak ingyenes területek is.

[link]

De bankkártyával nem lehet az automatánál fizetni. (Legalábbis régebben így volt.) Úgyhogy érdemes aprót tartani, vagy még jobb valami alkalmazáson keresztül.

pl. [link]

2023. júl. 26. 17:32
 3/12 anonim ***** válasza:
Alapesetben ugyanúgy kell fizetni mint vidéken, de nem minden parkoló automata fogad el bankkártyát.
2023. júl. 26. 17:40
 4/12 anonim ***** válasza:

Én SMS-ben szoktam és akkor nem kell sem apróval szórakozni, sem bankkártya adatokat megadni.

06-20/30/70-763-####, ahol a #### a zóna 4 jegyű kódja, amit az automatákon látsz. Erre elküldöd a rendszámodat, ha végeztél, akkor azt, hogy stop.

Arra figyelj, hogy előfordulhat, hogyha közel vagy a zónahatárhoz, akkor nehogy a másik zóna kódját add meg.

2023. júl. 26. 17:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Simple alkalmazás a telefonodra aztán hello. Aprókat dobálni az múlt század.
2023. júl. 26. 17:49
 6/12 A kérdező kommentje:
Na igen, igazság szerint azért is írtam ki a kérdést, mert attól tartottam, hogy ilyen sms-es, vagy appos módszer van. Lehet ez is pofon egyszerű, de soha nem használtam még ilyet. Nekem az, hogy fizetek és kapok róla egy papírt, egyszerűbbnek, kézzel foghatóbbank tűnt.
2023. júl. 26. 17:55
 7/12 anonim ***** válasza:
Pedig nem az.
2023. júl. 26. 17:59
 8/12 A kérdező kommentje:

Akkor ideje, hogy ebbe is beletanuljak!

Köszönöm.

#2, nahát! :O Most nézem ezt a térképet, amit linkeltél. A Petőfi hídtól délre az ELTE területe is már fizetős lett?! Régen mindig ott parkoltam. Igaz az se tegnap volt. (Annak idején oda jártam.) Ez meglepett. És jó tudni. Mert még arra gondoltam, hogy ott teszem le az autót, a Bartók Béla út onnan nem olyan hatalmas séta.

2023. júl. 26. 18:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Idéntől fizetős.
2023. júl. 26. 18:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is a Simple a legjobb. Alapból GSP alapján felismeri, hogy melyik zónában vagy, elindítod rajta a parkolűst és mikor végeztél, akkor leállítod és kifizeted, nagyon egyszerűen működik, csak előtte érdemes a bankkártyád berögzíteni az applikációban.
2023. júl. 27. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!