Mire lehet számítani? 1.4 tfsi 2016 200e km-el tartós lehet még, vagy felejtős?
Amúgy pontosan mi a probléma velük? Persze azon kívül hogy 1.4es.
Azért az meredek, látatlanban megmondani hogy +100e km van benne.
Ez csak olya jó magyar beidegződés, mert korábban minden tekerve volt.
De ha nem volt, akkor is a 200 a vége ennek a motornak, úgy tudom, hogy ennyire tervezi a VW.
"Abgesehen von Einzelfällen, welche in jeder Produktion vorkommen können, sind hier keine bekannten Schwachstellen mehr vorhanden. Bei entsprechender Pflege und bei einer angepassten Nutzung sollten hohe Laufleistungen jenseits der 200.000 km möglich sein."
Ha rágurglizok az 1.4 tfsi laufleistung-ra
Hát általánosan szerintem nem igaz, hogy 200 lenne a vége. Ezek már a javított, erősebb 1.4-esek, ezek megfelelő karbantartás mellett bírják az igát.
Nekem inkább azért szúrja a szemem a 200e, mert ez alig 7 év alatt került bele. Nem kiemelkedő, de relatív magas éves futás, az átlagoshoz képest. A sokat futó autók rendszerint kevésbé karbantartottak. Józsi bácsi sokkal valószínűbb, hogy kiadja évente a pénzt olajcserére, mint a sokat autózó 3 havonta.
"Józsi bácsi sokkal valószínűbb, hogy kiadja évente a pénzt olajcserére, mint a sokat autózó 3 havonta."
#6 Nem feltétlenül, mert ami ennyit megy az jellemzően lízinges cégautó volt, és lehet csak az első éveiben ment sokat. Ezeket viszont kötelezően vinni kell időszakos szervízbe, nem lehet elsumákolni. Szomszéd unokája rengeteget megy, ráadásul Pesten belül, és a cégautót 3-4 havonta vitte olajcserére.
6 az 78 km naponta, az nem is vészes. Én kb. így ingáztam 3 évig, az 100 ezer lett.
Egyébként ezekbre 20 ezer km-es cserperiódust ajánlanak, sokan ehhez tartják magukat ingázás nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!