Egy Golf IV 1.4-es AHW motorkóddal rendelkező autóra lehet felszerelni egy hatos váltót?
Én nyaralás előtt nem állnék neki a hajtáslánc buherálásának.
Ha azt úgy tervezték, hogy 130-nál 4000-et forogjon a motor, akkor tuti nem teszel vele rosszat, ha így használod.
De ha ez szíved álma, akkor nosza. Csak arra figyelj, hogy a rögzítő pontok stimmeljenek.
1. 6-os váltó sok lenne neki. Erőlködne. A mérnökök nem véletlenül tervezték így.
2. Megfelelő kenés mellett, üzemmeleg motornál semmi baja nem lesz a folyamatos 4 ezres fordulattól.
Pont azzal nyírnád jobban ha túl alacsony fordulaton erőltetnéd. Ez így van jól, ne nyúlj bele.
Köszönöm a válaszokat!
Szeretnék majd rá egy 6-osat, de nem most nyaralás előtt. Utána, később gondoltam. Lehet rosszul fogalmaztam meg.
Nem használnám úgy a 6. sebességet, hogy a fordulatszám alacsony legyen. 90-nél még nagyon jó az 5.
Hosszabb utakon, autópályán terveztem volna vele menni 130-al. Körülbelül 3000-es fordulattal számoltam.
Az autóm 5.-be 90-nél forog körülbelül 2900 környkékén. Nekem az ott tökéletes is. Ugyanezt szeretném 130-al. 3000-3200.
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha már lehet beletenni 6 sebességes váltót, akkor az melyik típusból lehetséges?
Jogos.
Nekem volt egy 1,8-as passatom, aminek a váltója szinkronhibás lett, ezért cserélnem kellett. (Az olcsóbb volt mint javíttatni).
A csere váltó teljesen másként volt áttételezve. Ez 50 km/h-nál volt leginkább zavaró, mert a negyedik hosszabbra volt beállítva és ha feljebb kapcsoltam mert csak gurulni kellett a városban, akkor ötödikben nagyon leesett a fordulatszám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!