Misbit kérdése:
Seat Cordoba autómnál olajteknőt már harmadszor ragasztottam és szivárog. Mit csinálok rosszul? Már vettem új olajteknőt is, annál is szivárog. Tömitést nem lehet ehhez a tipushoz kapni 2007-es kiadás.
Figyelt kérdés
#Olajteknő ragasztás
2023. júl. 24. 20:28
1/8 anonim válasza:
Ha a tömítésnél enged akkor bekell kenni hő és olajálló szilikonnal és az tökéletesen fogja tömíteni.
2/8 anonim válasza:
Szerintem kapható.
Nézd meg mondjuk a Bárdi Autó webshopjában.
3/8 anonim válasza:
A múltkor néztem egy szerelős videót,amiben többek közt azt is említettek,hogy bizonyps esetekben kénytelen az ember kicserélni az adott olajteknőt, vagy bármilyen fedelet, mert a leszedéskor elkerülhetetlen,hogy megvetemedik, és soha nem tömít rendesen
4/8 anonim válasza:
Mosd le és nézd meg nagyon pontosan, honnan jön az olaj. Ha többször lent volt már, akkor vagy nem onnan jön, vagy valamit alapvetően rosszul csináltál.
5/8 anonim válasza:
Az mit jelent hogy már harmadszor ragasztottad???
6/8 A kérdező kommentje:
Ha lehetne tömitést kapni akkor eszembe se jutott volna a ragasztással kisérletezni. Most hétvégén ragasztottam harmadszor , már új olajteknővel, de ennél is enged egy kicsit. Szerintem a meghúzással van gond. Milyen sorrendben és hány Nm-rel kel meghúzni.
2023. júl. 25. 17:58
7/8 krwkco válasza:
"Milyen sorrendben...?"
Általában az a szabály, hogy ha van egy téglalap alakű alkatrészed, akkor a hosszabbik oldalakon középen levő két csavarral kell kezdeni. Utána a meghúzottaktól jobbra levő két csavarral, majd a balra esővel kell folytatni. És így kifelé haladva váltogatva először a jobb kettőt, utána bal kettőt.
A jobb és bal felcserélhető. Az a lényeg, hogy először a közepét kell leszorítani, utána felváltva a két oldalt, kifelé haladva.
Lehet kétszer végigmenve a csavarokon. Az első menetben ütközésig, a másodikban nyomatékra.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Kipróbálom
2023. júl. 26. 09:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!