Az egyik 3 betűs kútnál tankoltam tegnap este, hazafelé nem volt gond de ma reggel kb negyedszerre tudtam elindulni. Lefulladt, köhögött a kocsi. Pár hónapja volt átnézve, nem volt semmi gond vele. 95-ös benyát tankoltam bele. Mi lehet a gond? Mi lehet a baj a benzinnel? Menet közben aztán nem érzékeltem semmi rendellenességet.
Kezdő kocsis vagyok, és ilyenben még nem volt részem.
Csak akkor lehet a benzin hibája, ha véletlenül dízelt tankoltál. Amúgy a kocsival lesz valami, nem a benzinnel.
2023. júl. 24. 08:16
2/11 anonim válasza:
Kellett neked venni egy volvo amazont....
Vagyis inkább írd le, milyen autód van.
De ez tűnhet egy felső holtpont jeladó elkoszolódásnak.
2023. júl. 24. 08:27
3/11 anonim válasza:
Szerintem nagy eséllyel független a probléma. Ha hazafele jó volt akkor nem hiszem hogy az lenne a gond.
2023. júl. 24. 08:28
4/11 anonim válasza:
Szar, vagy vizes benzint sikerült tankolni, ez ilyen egyszerű, hiába mondanak mást,attól még ez létező jelenség. Én is tankoltam útközben az 50-es motoromba,mikor mentem dolgozni, egy kis automata kútnál, este meg csak tolásra indult a motor. Víz, még ha csak 1-2 csepp is leülhetett a tank aljára napközben és azért indulhatott szarul. De hazafele, a 30km-es úton kidolgozta, és másnap megint simán indult. Később hallottam,hogy annak a kútnak voltak csalási balhéi, és nem csak én jártam így,hogy ott tankopva utána nem akart menni a járművünk.
2023. júl. 24. 08:53
5/11 anonim válasza:
#4 "hiába mondanak mást,attól még ez létező jelenség"
Csak tudod a fizika úgy működik, hogy a benzin és a víz nem keveredik egymással. Hiába kevered össze pár perc alatt szétválik. Így aztán vizes benzint sem tudsz tankolni, max máshogy kerül víz a tankba esőnél vagy kocsi mosásnál.
2023. júl. 24. 09:08
6/11 anonim válasza:
Több százezer másik autós tankol ugyanilyen kúton ugyanilyen benzint nap mint nap, azoknál meg semmi baj. Itt a kocsival lesz valami.
2023. júl. 24. 09:09
7/11 anonim válasza:
#5 Aha! Akkor te mivel magyarázod, az esti macerás indítást okoska? A kút tartályába is kerülhet víz, és a szivattyú alulról szívja fel. Meg mint írtam amint kijárta, nem volt gond, sőt mivel ott már nem tankolok így azóta se. Eső meg nem esett amíg dolgoztam. Hiába akarod megmagyarazni, mert a tények meg mást mondanak, és mivel ejtőtartályos a motor üzemanyagállátása,így a kiváló víz egyből lejut a porlasztóba.
2023. júl. 24. 09:19
8/11 A kérdező kommentje:
A helyi FB csoportban hasonlót posztolt egy nő, írtam neki, hogy ott tankolt-e, ahol én de még nem válaszolt. Kollégám mondta, hogy szerinte is levegő/víz kerülhetett bele.
2023. júl. 24. 09:27
9/11 anonim válasza:
#7 "Akkor te mivel magyarázod, az esti macerás indítást okoska?"
Egyszerű: szar autó. Nem olyan ritka az ebben az országban. Érdekes módon nap mint nap több százezren tankolnak orzágszerte mégsincs semmi bajuk az autóknak.
2023. júl. 24. 10:26
10/11 anonim válasza:
#7 Látod, okoskodsz de nem figyelsz,mert motorról írtam ami nincs túlbonyorítva, sima porlasztós 2T, és amint kijárta a kicsapódó vizet ,utána semmi baja nem volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!