Mitől füstölhet ennyire a kocsi induláskor?
Pár napja voltam szervizben olajcserére (meg ugye értelemszerűen olajszűrőt is cserélték).
Azóta a napi első induláskor (függetlenül, hogy mikor legyen kora reggel vagy délután)
sűrű fehér füstöt ömleszt ki magából az autó.
Kb. fél perc vagy max 1 perc múlva ez megszűnik.
Ilyenkor a fordulatszám nem kiemelkedően magas, és semmi más hang vagy bármi nem kíséri a jelenséget.
A füstnek nincs semmi más jellegzetes szaga, tej fehér színű.
Előtte ilyen nem volt.
91-es, benzines autóról van szó.
De hát észrevettem volna!
1. Van amikor olyan helyről indulok, ahol csak tolatva tudok kijönni, így ha akarom ha nem, a visszapillantóba bele kell, hogy nézzek.
2. Van hogy 2-3-an megyünk valahová, aztán valaki nyitja-csukja a kaput, és tőlem függetlenül megjegyezte, hogy most miért füstöl ennyire a kocsid?
És tényleg semmi más nem változott.
De a fehér füstöt ne úgy képzeld el, hogy egy fehér füstöcske, hanem tényleg hirtelen beborítja a környezetet. (mint egy koncerten, vagy disco-ban, amikor semmit nem látsz)
Amikor nagyon durva hidegek voltak, és tök korán reggel, indultam valahová, akkor is volt ilyen, de jóval kevesebb.
Nem, az olajat, még annyira sem eszi, mint egy szalonból kihozott autó. (de komolyan)
De akkor a biztonság kedvéért megérdeklődöm a szervizben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!