Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül manapság a...

Mennyibe kerül manapság a jogosítvány megszerzése? Érdemes-e egyáltalán meg szerezni? (Alapjáraton mindent megoldok busszal meg vonatal,de elgondolkodtam rajta,hogy meg kéne szerezni azért kérdezem) (Pécsi vagyok)

Figyelt kérdés
2023. júl. 22. 23:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben megszerezném, mert olcsóbb már nem lesz, és ha majd lesz feleséged, beteg szülőd, két kisgyereked, egy sima családi vészhelyzet vagy egy balatoni nyaralás nem lesz olyan könnyen megoldható busszal és vonattal.

Egy félmillióval szerintem simán lehet számolni.

2023. júl. 22. 23:55
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Hozzáteszem, csak mert van jogsid, nem kötelező autót venni és fenntartani. Exem apja is megszerezte fiatalon, aztán már 20 éves is elmúlt a legidősebb gyereke, amikor először saját autója lett. Nekem sincs autóm a 12 éves jogsim mellé, a családi autóval furikázom a családot (friss jogsival mindenhova nekem kellett vezetnem 3 évig, hogy megtanuljak közlekedni, a sarki dohányboltba meg az ország másik végére is), meg pár éve van A jogsim és motorom. Nem is hiányzik az életembe autó, de örülök, hogy megvan a jogsim, ha költözködöm, bérlek egy MOL Limót Pesten, meg nem fog fájni a fejem miatta, amikor majd kelleni fog.
2023. júl. 22. 23:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Idén csináltam, 580 ezer Ft volt
2023. júl. 22. 23:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Addig szerezd meg, amig nem surgos. Amikor surgosse valik, nagyon kinos lesz idot talalni az orakra.
2023. júl. 23. 08:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Apámnak volt egy igaz mondása. "Tanulj fiam, mert a tudást nem vehetik el tőled!"

Milyen igaz! :) Mint előttem írták,most lehet, hogy nem kell, de lehet, hogy később meg szükséged lesz rá. Nekem 1993-ban a honvédség támogatta a jogsimat, múgy magamtól én se mentem volna el. Mivel a B és C kategória, vagyis 2 alkalmassági, ezért csak 5 évre kapom az orvost. A seregen kívül nem is vezettem, így 8 év után lett először meghosszabítva, mert addig a családban nem volt autó. 2003 óta van saját, és azóta rendszeresen vezetek. Ennyire megtud változni az ember élete, hogy míg akkor én is feleslegesnek éreztem, most meg szinte létszükséglet. Jogsi meg az elektromos autókhoz is kell, és ha pasi vagy, akkor a csajok is értékelik, hogy van jogsid.

2023. júl. 23. 09:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Félmillió fölött.
2023. júl. 23. 10:21
 7/8 Lazy Lover ***** válasza:
Fél milliótól egy millióig
2023. júl. 25. 19:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Én Budapesten csináltam és mindennel együtt 492 ezer forintba került 40 órával. Igaz, elsősegély tanfolyamot és vizsgát nem kellett tennem, az még 30 ezret biztos rádobott volna. Gondolom Pécs olcsóbb.
2023. júl. 30. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!