Ha vettem 1 éve 4 millióért autót, amire ráköltöttem 2 milliót, majd most eladom 5-ért, akkor az 1 millió után 15%szja-t kell befizetnem?
A szerelő persze semmiről nem adott számlát, csak kézzel írt a4-es papírokat…
Így el sem tudom számolni, és papíron az 1 millió nyereség után fizethetek 150 ezret jövő májusban az szja bevallásban?
Vagy ne foglalkozzak vele, nem veszik komolyan?
"Vettem 1 éve 4 millióért autót, amire ráköltöttem 2 milliót, majd most eladom 5-ért"
Vagyis buknál rajta 1 milliót, ami után még adót is akarsz fizetni? Hol van itt a nyereség???
Autó után nem kell fizetni semmit pluszban, mert az 99%-ban mindig csökkent áron fog elmenni.
Tudja ezt az állam is azért van átírásnál a vagyonszerzési illeték.
Neked eladóként nem kell foglalkozni semmivel.
Nagyon örülök neki, hogy ilyen sok komment jött, de szövegértésből és jóindulatra mindenkinek egyes!!
Senkit nem kérdeztem mennyiért mehet el az autó, nem is ez volt a kérdés.
Már voltak megnézni, meg is alkudtunk az árban, többért fog elmenni az autó, ha tetszik nektek, ha nem.
A kérdés továbbra is úgy szól, hogyha a szerelő nem adott számlát, de papíron 4-ért vettem az autót, ami 5-ért megy el, akkor hogyan tudom megúszni az szja fizetést.
Én úgy tudom, hogy bizonyos időtartamon belül (talán 2 év) igenis le kell adóznod, ha magasabb áron adod el a kocsit, mint amennyiert vetted!
Szóval a kerdezőnek a különbözetre adókötelezettsége keletkezik.
Szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!