Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lecseréljem a motorhibás,...

Lecseréljem a motorhibás, rozsdás autómat egy "fapadosabbra"?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy 2007es, 5 ajtós, 1.6 benzin H Astrám van, motorfelújítást igényel, mert 3-400 km-ként kell rátölteni egy liter olajat... Emellett rozsdásodik a küszöbje. Ezenkívül lakatolásra is vár, mert karamboloztam, de már minden alkatrészt beszereztem hozzá.

A kiszemelt példány egy szintén 2007es Ford Fiesta 1.4 benzin, 3 ajtós kocsi sport kivitel, melyet 1.150.000-ért hirdetnek (természetesen el kell menni, meg kell nézni milyen). De nem akarom elhamarkodni az autóváltást.

Munkábajárósnak használom az autót, naponta 55-60 km-t ingázom, és az 1.6 benzinmotor 1200 kg-mal nem annyira vonzó az 1.4 1050 kilóval szemben. Viszont lehet így rosszabbul jövök ki, ha az Astrát nyomott áron tudnám csak eladni, mivel motorhibás.

Ti mely útra lépnétek a helyemben? Válaszokat köszönöm!

2023. júl. 20. 18:13
A kérdező szavazást indított:
Az Astránál maradni motorfelújítás nélkül, így havi fix 4 liter motorolaj, illetve magasabb benzinköltség, és rizikófaktor
Az Astránál maradni, felújítatni a motort, ami lehet fél millióba is kerülne (majd a rozsdásodást is megakadályozni), DE magasabb benzinfogyasztás
Egy másik kocsit választani egy millió környékén, amit munkábajárósként használok alacsony költséggel, Opelt eladni motorhibásan kb fél millióért
Ugyanaz mint a 3., DE megjavítani az Opelt, és akár több, mint egy millióért is elkelhet
13 szavazat
 1/8 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Egy motorhibás szétrohadt törött Astrára akarsz költeni? Ez valami vicc? Tudod mennyibe lesz az ? Egy kissebb vagyon. És már kidobtál egy csomó pénzt alkatrészre.
2023. júl. 20. 18:21
 2/8 A kérdező kommentje:

Az éven akartam felújítani a kocsit, elkezdtem venni hozzá a színazonos sárvédőket, mert azok is rozsdáltak már (a küszöb sem lenne annyira drága ismerettség miatt), viszont a karambol előtt kb egy hónappal kezdte el enni az olajat, nincs annyi félretett pénzem, hogy egyből másikat vegyek, akartam menteni a menthetőt.

De az első opció még így is adott: maradok nála de nem javíttatom, hanem max bontani adom el.

2023. júl. 20. 18:29
 3/8 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Szerintem azt az Astrát nem adod el félmillióért.
2023. júl. 20. 18:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Eladod az astrát, és nézel valami más autót. Pl. ezres B corsa vagy első octavia, golf4, leon, cordoba, ibiza. 1.1M-t nem ér egy 1.4-es fapados fiesta akármilyen állapotban van, egyszerűen nincs ok amiért azt az autót valakinek megkéne venni.
2023. júl. 20. 19:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Astrát bontóba

És nézz helette egy a pénctárcádnak és az igényeidnek is megfelelő autót.

2023. júl. 20. 20:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
16 éves, motorhibás, rozsdás és még össze is tört Astrát el lehet adni fél milláért?! Ha sikerül, vagy nagyon ügyes vagy, vagy részemről egy újabb elképedés mert ezek szerint ismét kilőttek az árak. Szerintem ez bontó kategória.
2023. júl. 20. 21:03
 7/8 A kérdező kommentje:

#6 csak irtam egy számot, nem kell támadni. Én csak próbálok optimistán gondolkodni, ha már ilyen szar helyzetbe kerültem.

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, én is a továbbadásán gondolkodtam.

2023. júl. 20. 21:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Támadni?! Ki támadott. Csak leírtam, hogy szerintem annyit nem kapsz érte. De aztán nem kizárt, hogy tévedek.

Nem értem ebben mi a fene a támadás... egyáltalán nem annak szántam, csak próbáltam együtt gondolkodni veled.

Amúgy szintén egy H Astra a második autóm. 12 éve van nálam, nem import autó volt, első gazdától került hozzám. Végig garázsban tartottam, vigyáztam rá. Nagyon jól felszerelt példány (CD70navi + CID, AFL rényszórók, fűthető félbőr ülések, IDS+ futómű, radar, TPMS, stb. minden gyári, semmi nem utólagos barkácsolás). Esztétikailag is szép állapotú, nem rozsdás. Műszakilag hibátlan, hibakód mentes, olajfogyasztás gyakorlatilag zéró. De, már 17 éves, van benne 310.000 km. Egy időben sokat ingáztam vele hosszú távra autópályán. Ennek is köszönhető a viszonylag sok km, de jó, nem szétkopott, nem szétült, nem lelakott állapot.

Felmerült a gondolat, hogy esetleg eladnám. Nagyjából ismerem a mostani agyament árakat. De ha 800 körül kapnék érte, már nem lennék vele elégedetlen. Mivel nem kenyérre kell az ára, arra gondoltam, hogy feltenném ilyen 950e-1M irányárért. Aztán ha elkel jó. Ha nem és nagyon alkudozni akarnak, akkor meg marad, végülis elfér a garázsban.

Ezt sem támadásként írtam le.

Sőt szavaztam is a kérdésedre. Azt sem támadás miatt... sajnálom hogy valamit ennyire félreértettél.

2023. júl. 21. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!