Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet, hogy néha gyengéb...

Mitől lehet, hogy néha gyengébb az auto?

Figyelt kérdés
1,6 benzines autóról van szó. Észrevettem, hogy pl. egyik nap gyengébbnek, másik nap erősebbnek érzem az autót. Nem jelentős a különbség csak kicsit zavaró. Hibakód nincs.
2023. júl. 20. 12:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Klímázol? Az enyém (1.7 benzin) akkor szokott lomhább lenni ha kint kánikula van én meg bent klímázom.
2023. júl. 20. 14:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
És persze a külső hőmérséklet is számít. Főleg szívónál. Ha forró levegőt szív be, akkor kevesebb a teljesítmény. Ha jól rémlik, minden +10C -1% teljesítmény. Erre még rájön a klíma kompresszor hajtása, és simán 10-15le-vel kevesebbet tud egy 120-130le-s kocsi.
2023. júl. 20. 14:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem nagyon klímázok, mindenestre érdekes, talán nincs nagy gondja
2023. júl. 20. 15:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként szívónál a meleg levegő is befolyásol, minél több fogyasztó van rákapcsolva még ha nem is klímázol de mondjuk megy anélkül a ventilátor, világítás, nagy teljesítményű audio rendszer meg sok más az is azért letud venni a teljesítményből de nem észrevehetően, legjobban a klíma tudja levenni a teljesítményt.
2023. júl. 20. 15:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Vákum csövek lazulása tud hasonló problémát generálni.

Nem Tudom milyen autó de nekünk az opel a miután kicseréltem a vákum csöveket sokkal jobban reagál.

Ezen kívül lehet még üzemanyagszűrő, gyertya ill a Gyújtásban bármi.

Vannak olyan gyertyahibák amik csak időszakosan, néha vagy csak bizonyos körülmények között jönnek elő.

2023. júl. 26. 11:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!