Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 millió Opel Astra H vagy...

2 millió Opel Astra H vagy Ford Focus 2?

Figyelt kérdés

Napi 70km használnám munkába járás főleg (35-35km,nem autópálya) Elsősorban benzin.

Igazából semmi nagyobb igényem nincs, vigyen el A-ból B-be és ha valamit javítani kell ne arany áron.

De ha a fenti 2 autón kívül van valami más ajánlás, szívesen hallgatom.

Előre is köszönöm. :)

2023. júl. 13. 16:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
18%

2 h astrat vezettem rendszeresen.

Az egyik egy fapados 1.6 benzin

A masik dízel, franc tudja a köbcentit.

A benzines kritikán aluli volt. Kényelmetlen, sokat zabált és mindig volt valami nyűgje.

A dízel már kevésbé volt gagyi.

Más ülések voltak de még mindig szutyok de ehhez mindjárt írok kiegészítést.

Fogyasztása annak jó volt, főleg hatodokban pályán. Nyűgje is jóval kevesebb volt.

Ülések: saját autóm Mercedes, szóval abból átülve nehéz kényelmes autót találni.

G astra: szintén vezettem és az szerintem sokkal jobb.

Ja +1 sztori h astrahoz.

Szomszéd öreg akkor jött el nyugdíjba amikor a h astra már a szeria végén járt.

Vett is egy zsír újat. Patika állapotú, garázsban tartott esőt alig látott g astrat cserélte le rá, de már nagyon megbanta.

Mondta, hogy azzal alig volt gond.

Ezen a szutykon meg már szethullott a kormánymű, tönkre ment a gyújtáskapcsolo, valamelyik csapágy meg valamelyik lengőkar úgy, hogy alig van benne km.

Mellesleg ceges h astranal nálunk is széthullott a kormánymű, törtek a rugók ami olyan vekony mint a kisujjam... Vagy még annyira sem.

2023. júl. 14. 10:51
 22/24 anonim ***** válasza:
95%
1.6-os (115le) benzinessel 6.3-mal ingázok vegyesben, amiből a városi szakasz megyeszékhely és 12 lámpán jövök át. Jaj de zabál! :D Autópályán valóban kicsit jobban eszik, mivel egy 1.6 benzin nem autópályára van kitalálva, ezért csak az 5 sebességes váltót kapta meg, amivel 110 környékén már kicsit sokat pörög és ott kezd el jobban enni, de autópályán kényelmes 130-140-nel még így is kijövök 6.5-ből. Egyrészt még ez sem sok benzinessel pályán, másrészt meg aki sokat pályázik és fontos neki a fogyasztás, az ne vegyen benzinest. Nehogy már az autót hibáztassuk a sofőr hülyeségéért. Ha én kalapácsnak használok egy telefont és összetörik, akkor hibáztassam a gyártót?
2023. júl. 14. 11:07
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

#21 érdekes, mert amiket felsorolsz, egyáltalán nem jellemző hiák a H Astránál. Én pl nem is hallottam olyanról, hogy a TRW kormányművekkel bármi gond lenne.

Ülések nálunk a cégesben alap szövet ülések voltak. Valóban nem a legkényelmesebbek, főleg hosszú úton. Plán nem egy Mercedeshez képest. De gondolom a két autó árcéduláján is volt némi különbség... Azonban a félbőr, minden irányban állítható gerinctámaszos üléseit a mai napig visszasírom a H Astrának. Sajátból Recaro-s nem volt, de egyszer vittek olyanban. Nekem tetszett.

A mostani autóm 2018-as. A legfullosabb ergonómikus, gerincorvosok által tervezett ülést kértem bele. Én erre kifejezetten kényes vagyok, ezért nem sajnáltam rá a felarat. Főleg, hogy van, amikor napi 1000 km-t is ülök benne. Hát a H Astra üléseihez képest egy kalap kaki, iszonyat kényelmetlen. A H-é ezerszer jobb volt.

2023. júl. 14. 11:49
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

#23 Gondolom állandóan egyhelyben állva tekergetik a kormányt, aztán amikor ezt megunja a kormánymű, akkor az autót szidják. Pedig ismét a sofőr a balfék, ráadásul bármelyik másik autó is ugyanígy végzi.

A kényelem meg abszolút szubjektív. Sokaktól hallom, hogy a franciák milyen kényelmesek. És értem miért mondják, mert nagyon puha üléseik vannak, olyan mint egy fotel. De én utálom. Lehet kényelmes, de én nem fotelből akarok vezetni. A full fapad F Astrám full fapad üléseiben simán levezettem 700 kilométert pihenő nélkül, aztán mikor megálltam tankolni, simán kipattantam belőle. Utána a H Astra alap gyári ülése annál is keményebb volt, mikor megvettem és hoztam haza, meg is fájdult kicsit a hátam 300km alatt. Azt hittem baj lesz vele, de teljesen hozzászoktam 1-2 nap alatt, ugyanúgy levezetek ebben is akármennyit és egyáltalán nem találom kényelmetlennek, nem fáj semmim hosszú út után sem és imádom, hogy nem "billegek" az ülésben, mint egy puha francia fotelben, hanem kemény és megtart, pedig még csak nem is valami hiper ergonomikus ülés.

2023. júl. 14. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!