Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy vannak a jogsiba beírt...

Hogy vannak a jogsiba beírt hibapontok? Mennyi idő után évül el ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Tavaly októberben kaptam 3 hibavonalat, elvétett behajtásért... áruházba parkolójába a kijáraton mentem be... ez autóval történt.

Ma meg kaptam megint 3 hibavonalat, mert robogón úgy mentem, hogy nem volt rajtam bukósisak... ez már 6 hibavonal.

Annyit tudok, hogy 3 év után évül el, de pontosan hogy? Időrendben kezdenek eltűnni a hibapontok vagy az utolsó szabályszegéstől számítódik a dolog?

2023. júl. 9. 15:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen szigorú rendőröket foghattál ki, vagy kicsit nagy a szád, ami nem tetszett nekik.

Egy benézés elismerésekor nem szoktak pontot osztani. Bukósisak hiánya miatt szerintem nem is adhatnának, de lehet "rábeszélted" őket.

A 3 év az utolsó pontgyűjtéstől indul.

2023. júl. 9. 18:24
 2/6 A kérdező kommentje:

A tavalyi incidensnél hangot adtam egyet nem értésemnek, ez tény...

Ma viszont nem szóltam semmit, azonnal elismertem a hibát. Annyit mondtam, hogy otthon felejtettem a sisakom illetve mondták, hogy az adás-vételivel be kell mennem az okmányirodába, erre mondtam, hogy ez robogónál nem így van, ezt azonnal el is ismerték, elnézést is kértek, tévedett a kolega, ezt mondták...

A mai összeg csekély, 10 ezer ft, nem is ezzel van bajom, így simán ugrik a jogsim...

2023. júl. 9. 18:31
 3/6 anonim ***** válasza:

A bukósisak sztori kicsit fura, hogy 3 ponttal jutalmazták.

Mától indul a 3 év, de 13 pont átlépésekor csökkentheted utánképzéssel. 18 pontnál ugrik a jogsi.

2023. júl. 9. 18:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Jó, tegnap vettem a motort, ma mentem a bukóért, pont mikor megfogtak. Kamuztam, hogy otthon felejtettem, lehet ezért adtak 3 hibavonalat?
2023. júl. 9. 18:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért 3 pont ez, de otthon felejteni a sisakot eléggé hülyének nézés. Ez nem pénztárca...

Lehet kevesebbet kaptál volna, ha őszinte vagy.

Érlelgesd a 6 pontokad, és legyél figyelmesebb.

2023. júl. 9. 18:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Am. lekérdeztem, az online felület 0 pontot mutat... azt jelenti, hogy a tavalyi már elévült?
2023. júl. 9. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!