Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek a robogókról?

Mi a véleményetek a robogókról?

Figyelt kérdés

Egy héten 3x bírnak 100 km-t? Mennyi a fogyasztásuk?

Dolgozni járok be egy faluból városba, sajnos a buszközlekedés elég vacak, az autó meg drága, így gondolkodom egy robogón...

2023. júl. 6. 04:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Ilyenkor elmegy, ősszel-télen már felejtős.
2023. júl. 6. 06:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Én inkább gyűjtögetnék egy swiftre a helyedben. Életem fontosabb mint bármi más.
2023. júl. 6. 06:38
 3/9 anonim ***** válasza:
50km-es távra pokoli lenne. És télen vagy szakadó esőben nem dolgozol?
2023. júl. 6. 07:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Praktikus járművek, nyilvánvalóan a maguk hátrányaival. Sokkal jobban kb vagy téve az időjárásnak, nem egész éves, kevésbé biztonságos, nehezebb bármit szállítani rajta/vele egy szint után… stb.

Ha ingázásban gondolkodsz, akkor viszont egy legalább 125, de inkább 250-300 ccm-es legyen a cél. Igen, drágább megvenni is, a fenntartás is, plusz jogsi kell hozzá, de országúton sokkal biztonságosabb, mint egy csutkázva 60-nal döcögő kávédaráló.

Én a magam részéről agglomerációs ingázásra nem használnám, max. városon belül bicikli helyett, de régebben használtam és imádtam, úgyhogy csak ajánlani tudom.

2023. júl. 6. 07:36
 5/9 anonim ***** válasza:

A robogók városi közlekedésre jók és már azon a területen is fölöslegessé teszik őket a villanybiciklik.

Autóútra fel sem hajthatsz velük, szóval erősen kérdéses, hogy 50km-es távon egyáltalán használhatod-e. Ha van bicikliút, akkor azon mehetsz 30-cal(!).

2023. júl. 6. 08:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100 km, de még 50 is egy seggel iszonyat kényelmetlen. Ezek inkább városi futkosásra, maximum agglomerizációig jók. A másik negatívuma a biztonság. Nincs körülötted váz, légzsák, semmi. Ha csattanás van, az közvetlenül a testeddel történik. Ezért sem járnék vele ilyen hosszú távokra városon kívül. Az autók, kamionok mennek 100-110-zel normál országúton simán. Te meg cammogsz 45-50-nel, felokosítva max 70-nel ha nincs emelkedő. Nagy a sebességkülönbség. De városban sem életbiztosítás. A közelmúltban pont a munkahelyemnél lévő kihajtónál előttem peremier planban csaptak el egy robogóst. Nem adták meg neki az elsőbbséget, oldalról belementek autóval. Korábban én is gondolkoztam a robogózáson, de az eset után meggondoltam.
2023. júl. 6. 09:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Én 30km-re jártam dolgozni 50-es motorral, és ahogy a 6-os ís írta, nem egy életbiztosítás. Nem egy esetben előztek meg úgy, hogy szinte csak a felezővonalig húzódott az autós, miközben dupla sáv volt.
2023. júl. 6. 10:16
 8/9 A kérdező kommentje:

Értem amit írtok, de nem véletlen jutott ez az ötlet az eszembe. A busz közlekedés abba az irányba rossz, a munkahelyen meg folyamat csesztetnek, hogy nem érek be időben meg elrohanok idő előtt. Akkor a helyi közlekedéssel sincsen összehangolva, 4 km-et kell bicajozni és mivel sokszor rohanok, nem egy szabályt megszegve a biciklivel, sztem ez is épp úgy baleset veszélyes.

Az 50 km javarészt nyugis utakon zajlana

2023. júl. 6. 11:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Kibirja siman de nem valami biztonsagos. Az autosok akkor is megeloznek ha epp jon szembe egy kamion. Inkabb lesodornak az utrol minthogy megvarjak amig nem jon semmi.

Ha nem foutvonalon mesz akkor bevallalhato de forgalmas foutvonalon en mai fejjel nem robogoznek, pedig 10 evvel ezelott siman mentem vele barhol. Ha ma is lenne robogom akkor kizarolag helyben hasznalnam, lakott teruleten belul.

Osszel mar nagyon be kell oltoznod, telen meg lefagysz a robogorol.

2023. júl. 6. 11:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!