Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire normális, hogy 180...

Mennyire normális, hogy 180 ezret fizettem Opel márkaszervizben 4 éves átvizsgálásért (garanciális még) + műszakiért? Manapság már tényleg ilyen árak vannak, vagy meg kellett volna kérdeznem több márkaszervizt előtte árajánlatért?

Figyelt kérdés

Mondta az ügyintéző, hogy 4 éves szerviznél több mindent megnéznek, hátsó fék beállítás, stb. olajcsere, a fele kb. anyagköltség volt.

Ti is hasonló összegeket fizettek ilyen 4 éves szervizért?

2023. júl. 5. 07:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

#10, ez más, amiről írsz!

A márkaszerviz előírja, hogy éves szerviz alkalmával "át kell vizsgáltatnod" az autót, különben ugrik a garancia. Nem autóvásárlás előtti átvizsgálásról, vagy saját magadnak egy műszaki állapotfelmérésről van szó. Az Opel pl. nem hiszem hogy elfogadná, ha egy kwikfites papírt vinnék hogy mit javítsanak ki garanciában, úgy hogy hozzájuk vétel óta be se tettem a lábamat.

Többször szemtanúja voltam, hogy megy ez az "átvizsgálás" az Opelnél. Amíg folyik ki az olaj, a kolléga elsétál az autó alatt és beírja, hogy megtörtént az átvizsgálás, minden rendben, ennyi. Ez egyben a korrózióvédelmi átvizsgálás is. A számlára máris fel lehet vinni egy kb. 30e-os tételt, átvizsgálási munkadíj címszóval. A gyakorlatban meg semmi nem történik.

Nem tudom ez más márkáknál, más szervizekbe is így van-e. Több Opel szervizben ezt tapasztaltam.

2023. júl. 5. 10:55
 12/18 anonim ***** válasza:

Ott is magyar emberek dolgoznak magyar munkamorállal. Csak amennyit muszáj ha lehet azt is okosba...

2023. júl. 5. 11:00
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

Minek kell vinni kötelező szervizre?

Ha netán valami baja lenne úgyis neked kell kifizetni, nem ingyen fogják megcsinálni.

Tudok több konkrét esetet is.

A Merci főtengelye eltört garancia idő alatt. De a szerviz "megállapította " hogy a sofőr volt a hibás mert rosszul váltott sebességet.

Hiába mentek bíróságra egy fillért nem kaptak és nem csinálták meg garanciába.

2023. júl. 5. 11:07
 14/18 anonim ***** válasza:
72%

"Minek kell vinni kötelező szervizre?

Ha netán valami baja lenne úgyis neked kell kifizetni, nem ingyen fogják megcsinálni."

De! Nekem több mint 1 millió forint értékben kellett garanciális javításokat végrehajtani 4 év/32.000 km alatt, ami egy fillérembe nem került:

vezérműlánc készlet

vezérműlánc még egyszer

kettőstömegű lendkerék csere

ledes okosfényszóró újrakalibrálás

ledes okosfényszóró szoftverfrissítés

ledes okosfényszóró vezérlőmodul csere

ledes okosfényszóró komplett csere.

Soha nem vitatták egyiket sem, hogy nekem kellene fizetni.

2023. júl. 5. 11:49
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
Ez tiszta sor 14es! De ha már 32ezernél kell vezérműláncot cserélni, akkor túl sok reményt nem fűznék az autóhoz.
2023. júl. 5. 11:59
 16/18 anonim ***** válasza:
Manapság normális.
2023. júl. 5. 14:10
 17/18 anonim ***** válasza:
67%
15. Ez így van, az egy fing autó amelyik ennyinél tönkre megy.
2023. júl. 5. 17:36
 18/18 anonim ***** válasza:
72%
Reális vagy normális két külön dolog. Reálisnak reális, mert kb ennyi máshol is. Az más kérdés, hogy normális e. En ezek miatt nem vennék új autot. 5 éves autót vettem amit kb 5 évig használok. Kötelező dolgokat cserelem szakszervizben. A markaszerviz sokszor lehuzas.
2023. júl. 5. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!