Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra g nem indul, miért?

Opel astra g nem indul, miért?

Figyelt kérdés
adott egy x16xel motorkódú g astra , hibakódnak azt adta ki hogy P1604 ecu replace, szikra van üzemanagy nem nagyon, szívósort takarítás után nem akar indulni, csak féktisztítóval indul be még tart, véletlenül gyújtáson hagytam a kulcsot és utana raktam vissza az aksi sarut, tömítés új, mindent vissza raktam ahogy volt, opcommal reseteltem is az ecut, benzin pumpa dolgozik, lehet hogy az injektorok közül valamelyik felkapott valamit ahogy takarítottam a szívó torkot?

2023. júl. 4. 22:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha féktisztítóval indul és csak addig jár még van és mint írtad üzemanyag nem nagyon kerül oda, akkor ott kell keresni a hiba okát az üzemanyag ellátásnál. Lehet az injektorokba bekerült egy dzsuva ami eltömítette és nincs áramlás, vagy az üzemanyag rendszerbe került valami ami ezt akadályozza. Én kezdésnek azt nézném át és azért az injektorokat is átpucolnám alaposan.
2023. júl. 5. 00:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát lehet, kifektetted a motorvezérlőt.

https://www.youtube.com/watch?v=6m7YuF_L26o

2023. júl. 5. 04:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Erdekes mert kommunikal az ecu az opcommal, tudom resetelni is, be ia veszi a sec kodot, gyenge impulzust kuld a injektornak, ha esetleg ki nyirtam volna veletlenul az ecu t akkor ugyanolyat kell be szereznem, sec kodja ugyan az lesz vagy minden ecuhoz mas a kod?
2023. júl. 5. 13:40
 4/5 krwkco ***** válasza:
Ha hozzáérintesz egy nagy csavarhúzót az egyik injektorhoz és a füledet a nyélhez teszed (rögtönzött ipari sztetoszkóp), akkor hallod, hogy indítózás közben az injektor kattog? Vagyis próbál befecskendezni?
2023. júl. 5. 14:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Ki vettem az injektorokat, híddal egyutt, inditozok de az injektorok nem fecskendeznek be, opcom max 20ms ir injector inpulse ra, probaltam fep tolteni az aksit, hatha de semmi nem változott, szerintem ebbol ecu csere lesz, azt nem tudom hogy az ecunak van e security kodja vagy az immo rendszernek?
2023. júl. 6. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!