Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért görcsölnek rá egyesek...

Miért görcsölnek rá egyesek arra, hogy mennyit fogyaszt egy autó?

Figyelt kérdés

2023. júl. 3. 00:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%
mert elgtöbben nem lopják az üzemanyagot.
2023. júl. 3. 14:46
 12/22 anonim ***** válasza:
66%
Egy évet Miskolcról jártam be Budapestre dolgozni. Havi 350 körül volt az üzemanyagköltségem, hidd el, örültem volna 5 deci mínusznak is. Pedig akkor még 400 se volt a benzin litere.
2023. júl. 3. 18:28
 13/22 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem itt azért lehet árnyalni a kérdés.

Aki 10 litert fogyasztó német prémiumot vesz annak nyilván nem ez kellene legyen az elsődleges szempontja. És nem feltétlenül pár százezer fogja földhöz vágni. Nyilván a gond ott kezdődik, amikor az átlag proli is megveszi a használt prémiumot de banánra már nem telik neki.

2023. júl. 3. 18:37
 14/22 anonim ***** válasza:
76%
Hát de csak megérte olyan messziről bejárni nem? Másképp nem vállaltad volna.
2023. júl. 3. 18:37
 15/22 anonim ***** válasza:
15%

Vagy olyan szempontból is nézhetjük, hogy nekem pl fogyaszt 7,3-at a kocsi. Sima benzines.

Ha a szemét kitolom akkor lehet felmenne a fogyasztás mondjuk 7,5 körülre. Ha meg spórolok akkor talán lemehetne 7,1-ig.

Évi 15-20 ezer km-el számolva tudnék spórolni +1 tank benzint. Nekem nem feltétlenül ér annyit.

2023. júl. 3. 18:44
 16/22 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

@15

Kocsin belül alapvetően ha nem hibrid akkor tényleg mindegy.

Autovásárlásnál szempont szerintem elsődlegesen

2023. júl. 3. 21:07
 17/22 anonim ***** válasza:
26%
Én nem görcsölök rá, annyira nem érdekel a fogyasztás. Négy éve vettem egy autót, most van benne 60 000 kilométer. Ha egy fél literrel többet vagy kevesebbet fogyasztana akkor kb. 1 000 000 forinttal fizettem volna többet vagy kevesebbet a kúton. És van akinek évi 250E ft számít. Mondjuk aki nevel 1-2 gyermeket és még a lakáshitelét is fizeti annak biztos nem mindegy.
2023. júl. 3. 21:17
 18/22 anonim ***** válasza:
48%

#17 Az a fél liter messze nem jelent évi 250 ezret.

15.000 km-re 0,5 liter fogyasztás az 15.000/100*0,5 = 75 liter benzin.

Ez átlag autónál 1,5 tank.

Mostani áron legyen 600 literje 600x75 = 45.000 Forint évente.

Havonta 3.750 Forint ami gyakorlatilag egy ebéd ára.

Ezek a nyers számok.

4 év alatt ez nem 1 millió, hanem "csak" 180 ezer Forint (ami a mai világban már nem összeg, lassan ott tartunk, hogy ez egy havi bevásárlás ára).

Nyilván ha sok években számolja az ember akkor nagy összegnek tűnik. Ennyi erővel azt is összeszámolhatom mennyi sört/kólát ittam esténként a haverokkal és az is horribilis összeg lesz.

2023. júl. 3. 21:49
 19/22 anonim ***** válasza:
52%

#16 Azzal egyetértek, hogy autóvásárlásnál ez is egy szempont lesz a nagyon sok szempont közül.

Nyilván ott van sok egyéb tényező is, mert hiába van ott a 3 hengeres turbós kávédaráló kisebb fogyasztással, ha közben tele van betegségekkel és a gatyája rámegy az embernek a szervizre. Akkor inkább választ egy sima szívó benzinest aminek nagyobb a fogyasztása de megbízhatóbb, egyszerűbb technika. Persze lassan kikopik.

Vagy a fogyasztás mellett nézi a kényelmet, vezethetőséget, biztonságot, élményt, funkciókat.

2023. júl. 3. 22:04
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Akkor egyáltalán nem érte meg, még úgy is rosszabbul jöttem ki, hogy a benzin felét fizette a cég. Viszont nagyon tetszett a munka és a cégben is láttam lehetőséget. Tehát anyagilag nem, de akkor érzelmileg, szakmailag, illetve évekkel később már anyagilag is megérte.

Az autó egy öreg 1.3-as toyota volt, direkt arra vettem. Se kényelem, se kinézet, semmi nem számított, csak az, hogy jó állapotú és egyszerű legyen, és minden esetben működjön.

2023. júl. 4. 01:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!