Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg ennyire félni kell a...

Tényleg ennyire félni kell a dízeltől?

Figyelt kérdés

Venni akarok egy autót. Pontosabban a benzinesemet lecserélni egy dízelre.

Főleg a rokonok viszont nagyon le akarnak beszélni róla, mert szerintük a dízel megbízhatatlan, rengeteg gond van vele és sokkal drágább a szervízelése. Tehát sokkal többet kell rá költeni. A benzinessel viszont semmi gond nincs.

Rokonomnak volt dízel BMW-je, rengeteg baj volt vele, kb havonta vitte a szervízbe, ezért nagyon szidja a dízeleket. De szerintem ez még nem a dízelek hibája, a BMW pl köztudottan szervízigényes.. Más dízel meg kimegy a világból, sok van fent a használtautón 5-600 ezer km-el.

És a fogyasztásuk sokkal kedvezőbb.

Számolgattam, hogy évi 250-300 ezret spórolnék az üzemanyagköltségen.

2023. júl. 2. 21:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Dízel és dízel, benzines és benzines között is van különbség. Konkrét típusnak meg jobb, ha utánaolvasol, utánajársz, ma, az internet világában már végtelen szakértői véleményt kaphatsz a rokonaid balgaságai helyett, pedig tapasztalatból mondom, hogy 20 éve is ki tudtuk szűrni, hogy a rokonok hülyék egy csomó dologhoz, amibe belepofáznak.
2023. júl. 2. 21:25
 2/16 anonim ***** válasza:
16%

Nem kell ennyire félni.

A benzinessel garantáltan a benzinkúton hagyod a pénzed, a diesellel talán csak a szerelőnél.

2023. júl. 2. 21:28
 3/16 anonim ***** válasza:
91%
Legyen félretéve pénzed javításra. fogsz rá költeni de a benzines se örök élet és a Diesel takarékosabb
2023. júl. 2. 21:31
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
En dizel autot vettem 390ezer kmrel. Azota 60ezrer beletettem es meg semmi baja nem volt, nem is eszik sokat. Eletem legjobb dontesei kozt van, hogy benzines fostalicskat lecsereltem. De kinek mi, mindegyikbol kilehet fogni jot is meg rosszat is.
2023. júl. 2. 21:32
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy ez is a jóléti társadalmat jellemzi, húsz éve azért választottunk a lada samara után egy dízelt a benzines helyett, mert egyrészt kényelmesebbnek tűnt az ötfős családnak, másrészt volt benne klíma. Aztán a japán dízel úgy bejött, hogy cserekor már a pénztárca döntött abban, hogy dízel vagy hibrid, benzines szóba sem jöhetett.
2023. júl. 2. 21:34
 6/16 anonim ***** válasza:
63%
Az a baj, hogy diesel egy nagyon tág fogalom.
2023. júl. 2. 22:08
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell félni a dízeltől, a hanyag előző tulajdonostól és a gyenge típustól kell félni. Ha át van vizsgáltatva rendesen, akkor a dízel is lehet nagyon jó, csak ha mégsem, akkor drágább lesz rendberakatni.
2023. júl. 2. 22:17
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Üzemanyagtól függetlenül vannak jobban és rosszabbul sikerült konstrukciók, és sok függ az előző gazdáktól. Minden a konkrét típus, motor függvénye, és hogy mennyire volt törődve vele. Előzetes utánajárás a típusnak+vásárlás ELŐTTI állapotfelmérés kritikus.
2023. júl. 3. 01:02
 9/16 A kérdező kommentje:

A dízel szervízelése és az alkatrészek drágábbak?

A kettőstömegűt szokták felhozni példaként, hogy ha a dízelben elromlik a kettőstömegű lendkerék, az egy vagyon lesz. De most megnéztem és kiderült, hogy a benzinesemben is ugyan úgy van kettőstömegű.

2023. júl. 3. 02:41
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, a nagyon nem mindegy, hogy milyen típust veszel.

Kb egy napon nem lehet emlegetni egy régi szívódízelt, meg egy CR rendszerű dízelt.

Szívódízelt már csak szétrohadtat kapsz, és nem hinném, hogy egy f astrában, vagy egy audi 80-ban gondolkodnál, egy újabb dízel meg....ha szerencséd van, kifogsz egy olyat, amin frissen cseréltek porlasztókat, turbót, stb...bár ki az a hülye, aki meg ilyenkor eladná?

Általában ezeket akkor adják el, amikor már nagyon remeg az illető, hogy rá kell költeni milliókat.

Ha szerencséd van, még bír egy 100 ezret.

2023. júl. 3. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!