Ha új autót rendel az ember akkor olyan extrát ker bele amit akar vagy felszereltségi csomagok mellé lehet kérni pluszban dolgokat?
Tegyük fel vennék új autót, de engem nem érdekel az apple car play-es lejatszo mert jo a sima USB-s is, elektromos tükörért es ködlampaért sem akarnék fizetni de szeretnék automata váltót, bőr ülést és parkoloasszisztent is.
Általanosságban kérdezem és tegyük fel hogy a kiválasztott autóhoz elérhető a kivánt extra.
Valaki mondta nekem hogy egy teljesen alap kisautot vett kb 15 éve, tekerős ablakok voltak benne és központizárja sem volt. Klimát nem tudott bele kérni mert alapfelszereltségű az autó és bizonyos felszereltségi szint kell ahhoz hogy klimával tudja rendelni.
Is-is.
Sok mindent össze lehet válogatni, de ezért vannak kötöttségek. Most csak egy triviális példát említek: tegyük fel Androidos telefonom van és szeretnék AndroidAutót. De nem verhetem az asztalt, hogy almás telefonom nincs, ezért a CarPlay-t vegyék ki és ezért legyen olcsóbb a fejegység.
Meg ennél összetettebb megkötések is vannak. Van olyan, hogy bizonyos extra csak adott felszereltségi szint felett kérhető. Meg olyan is, aminek nem csak marketing, hanem műszaki oka van. Tehát nincs olyan, hogy én kérek holttérfigyelő rendszert, de radar az ne legyen, mert nekem az nem kell, ezért a teljes radar csomag árát vonják le.
Csomagokat is érdemes átnézni. Sokszor van olyan, hogy egyenként is összeválogathatod ugyanazokat az extrákat. De csomagban általában kedvezőbb az ára. Sőt! Az én esetemben olyan volt, hogy volt egy csomag, amiben minden benne volt amit kérni akartam, de azon felül sötétített hátsó üvegezést is tartalmazott. Én ez utóbbira nagyon nem vagyok rágerjedve, sőt kifejezetten nem tetszik. De mivel kvázi fizettek érte, hogy kérjem = százezrekkel olcsóbb volt így az autó, mint tök ugyanez az összeállítás, csak nem sötétített üvegekkel, ezért végül ilyenem lett.
Az adutt típus konfigurátorát érdemes nagyon részletesen átbújni. Ott megvan, hogy mit mivel kérhetsz és mivel nem. Vagy bemész személyesen egy márkakereskedésbe és megkérdezed. Bár nekem az a tapasztalatom, hoyg az értékesítől sem vágnak fejből minden típusra minden kombinációt. Általában ők is a weboldalon ugyanazt a konfigurátort nyitják meg mint te és oda írják be az elképzelésedet. Az alapján mondják meg, hogy működik-e az opció, vagy nem.
Amit írtál az teljesen lehetséges, csomagok vannak, a vevők nagyrészének amúgy sincs fogalma mit akar. Általában a legtöbb autó vevőkörét kiszolgálják ezek a csomagok.
Prémium autóknál meg totál el tud gurulni a gyógyszer, de ott általában tudatosabb vásárlók is vannak. Ott tényleg tételesen tudsz mindent ki be pipálni, de ott egy-egy pipa többszázezres tételt jelent általában.
Tehát egy xy modell alapára ha 15 millió akkor könnyen lehet 20 is felextrázva. Bár ezeknél igazán nincs is fapad, vagyis ott a fapad a kb a közepesen felextrázott átlag kocsi.
Nekem egy Audi-m van de itt még a bőr varrásánál a cérna színét is lehetett választani, kétlem, hogy egy Suzukinál lenne ilyen opció.
Szóval tényleg nem mindegy, hogy egy új Dacia vagy egy új BMW konfigurálásáról beszélünk.
#12, nézz rá a mostani árakra is!
Igaz ez sem most volt, hanem még a Covid előtt: egy akkor alapáron 4,8 milliós Opel, lett a végén 9,3 az extárknak, csomagoknak, egyéb opcióknak köszönhetően. Ott is röpködtek mindenért az 500-800e-s tételek. A mai árak mellett szerintem ez még inkább igaz, prémiumoknál főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!