Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Másnak is kemény/keményebb a...

Másnak is kemény/keményebb a kuplung?

Figyelt kérdés

1.5 hónapja vizsgáztam le és fura dolgot tapasztaltam meg anyum autóján.A kuplung az övén jóval keményebb mint a tanulóautón illetve nem lehet úgy elindítani az autót hogy csak elkezdem felengedni a kuplungot,kell mellé gázt is adni.Azt olvastam,hogy márkáként változik a kuplung keménysege és pont a japánoknak keményebb.(Annyira fura és szokatlan volt hogy inkább nem indultam el)

Anyum autója egy 2018as Nissan Qashqai amin tanultam az pedig egy Seat Ateca.

Megköszönném ha valaki olyan aki ért az autókhoz felvilágosítana hogy ez mitől lehet.A puhább valahogy jobban bejött

2023. jún. 25. 18:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%
#8 Na, akkor kiderül, hogy az a bajom, hogy még csak japán autót vett apám, és a saját motorjaim is mind japánok voltak. :D Erő-izom-tejet iszom. :D
2023. jún. 25. 21:29
 12/17 anonim ***** válasza:
MInden autó más, normális elinduláshoz pedig minden autón kell a gáz.
2023. jún. 26. 11:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Na, most olvasom el normálisan a kérdés. Akkor az a "kemény" kuplung, ami mellé gáz is kell? Hát, egy rakás dízel autó elindul gáz nélkül csak kuplungra, de én pont mint felváltáskor, adok rá gázt csakazért is. Két lábad ellenütemben mozog. Jogsit hogy sikerült így letenni?
2023. jún. 26. 11:33
 14/17 anonim ***** válasza:
44%

"mint a tanulóautón illetve nem lehet úgy elindítani az autót hogy csak elkezdem felengedni a kuplungot,kell mellé gázt is adn"

Ezt hivom en a tanulok felrevezetesenek.

Elhitetik a tanuloval, hogy gaz nelkul is el lehet indulni(meg van emelve direkt az auto alapjarata). Az A4-es Audimmal sem tudnal elindulni gaz nelkul, pedig turbo dizel.

A kuplung pedal kemenysege fugg a kinyomo csapagy allapotatol.

Nekem volt olyan autom, amin a lanyom nem tudta benyomni a kuplung pedalt, kozvetlenul kuplungcsere elott..

2023. jún. 27. 20:58
 15/17 anonim ***** válasza:

Mi köze a turbó dizelnek a gáz nélküli elinduláshoz? 😀

Inkább a ccm számít és a hengerek.

Egy 5000ccm v8 akkor is megindul ha alapjáraton leugrasz a kuplungról.

Az ilyen fűnyíró motoros 1.4, 1.6, 2.0 persze, hogy kell gáz, vagy sokáig tartani a fogásponton de akkor meg gyök kettővel fog elindulni.

2023. jún. 27. 21:51
 16/17 anonim ***** válasza:
#14 Én eddig minden dízel személyautóval el tudtam indulni gáz nélkül. Amikor egyszer Ford Transit kistehert vezettem, pörgettem a gázt, kiderült, az is megy gáz nélkül. De mondok jobbat, a '96-os Toyota Corollával elindultam ötödikben is, igaz, ott kellett gáz meg 35 méter a művelethez. :D
2023. jún. 27. 22:02
 17/17 anonim ***** válasza:
55%

#14.

Tessék mondani, a kuplung keménységének mi köze lehet a kinyomócsapágy állapotához?🤔

2023. jún. 27. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!