Mit cserélnétek ki rajta?
Figyelt kérdés
Egy olyan helyzetben vagyok, hogy vásároltam egy 2020-as kawasaki z400at 270km futoteljesítménnyel. Szóval lényegében új motor viszont sokat állt ami miatt egy olajcsere terítéken van.
Olajfilter, levegőfilter cseréje is javasolt? Vagy esetleg más alkatrészek cseréje is?
Illetve ha pár km megyek vele elvileg nem kéne semmi baja lennie vagy?
Néztem az olajat azért meg annyira nem néz ki rosszul.
2023. jún. 24. 12:33
1/5 anonim válasza:
Nem számít, hogy hogyan néz ki az olaj, mert az évente kell cserélni még ha közben alig mentek vele, persze ezzel együtt illik olajszűrőt is cserélni. Ezen felül hűtő és fékfolyadékot is cserélném, meg szétkapnám a fékeket, nincsenek-e beállva az állástól. Az én motorommal se sokat ment az előző tulaj, aztán az egyik oldalon meg volt ragadva az egy munkahenger a kettőből. Meg mivel sokat állt, így kitudja milyen benzin volt a tankban, ezért a benzinszűrőt is cserélném.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, egyébként kb 50km lett vele menve mivel hazahoztuk, de problémát nem okozhatott neki ügye?
2023. jún. 24. 13:29
3/5 anonim válasza:
Nem dehogy, ennyire azért nincs kőbevésve, de ha igazán gondos gazdája akarsz lenni akkor ezekre oda kell figyelni. Pl az én motoromnál csak minden második olajcserére írja a szűrőt is, mégis mindenki cseréli mert nem nagy tétel.
5/5 anonim válasza:
Ha az olaj mennyisége jó akkor a 3 éves gyári olajjal is vígan menne.
Olajat érdemes cserélni mert nem tudod gondolom legutóbb ez mikor történt, ugye olajszűrővel együtt.
Levegőszűrőt nem feltétlen muszály ha jó állapotban van de nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!