13 éves dízeles 89 ezer km-el?
Egy ennyi idős dízeles autóban ha csak ennyi km van akkor az az autó egészségére hogyan hat? Az azt jelenti hogy évente átlagosan 6800 km-et ment az autó, ami egy benzines esetében nem gond, de ennél az lehet?
Egy renault megane-ról van szó

1
Szerintem ha nem vagy értelmifogyatékos akkor a dízeleknél baj a kevés km

Első tulajos nyugger papóka renyója simán tudhat ilyet.
Tudja, hogy vacak üzemanyag rendszerrel van megáldva, nem használja.
Pedig a dízelnek ez lenne az előnye, ugye.
Bár az 1.5dci táliák letérdeltek 50 ezernél is, minden előjel nélkül.
Ezek meg bőven behozzák a fogyasztás különbséget egy porlasztó garnitúra csere után.
Ha már francia, nézz inkább valami HDI motorost.

Nem általánosítanék! Találgatni meg felesleges.
5,5 éves biturbós dízelem van, újonnan vettem. Most tart 51e km-nél. Pedig nem, nem a teszkóba rohangálok vele két sarokra, meg nem is ovijáratra használom és nyugdíjas sem vagyok hogy a hétvégi piacozára ezzel szaladgáljak. Ha majd el szeretném adni, a kevés km miatt biztos rámsütik, vagy hogy összevissza tekergettem az óráját. Mert "dízelt újonnan használatra vesznek". Vagy a másik véglet, hogy biztos a bele is lóg, mert tele van kormolva, mert mindig hidegen jártam vele.
A titok: az előző autóm is dízel volt. Soha nem volt vele semmi probléma. Kb egy évtizeden keresztül ingáztam vele 200 km-eket pályán. Ez továbbra is így nézett ki, ezért vettem újonnan is dízelt. Csakhogy a vétel után pár hónappal előre nem látható módon önhibámon kívül ez megváltozott. A covid előtt eladni egy pár hónapos autót anyagi öngyilkosság lett volna. Így maradt második autónak. Napi futkosásra van másik. Csak hosszabb utakra veszem elő, amiből havonta csak néhány adódik. A köztes időben garázsban áll. Így nem szalad bele olyan sok km, megoszlik a két kocsi között a használat. Ezért csak 9-10e km-t megyek vele évente.
Ha magánszemély árulja, meg kell kérdezni a kocsi előéletét. Biztosabbra mész vele, mint itt a gyakorin látatlanul ismeretlenül a találgatásokból messzemenő következtetés levonásával.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!