Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 13 éves dízeles 89 ezer km-el?

13 éves dízeles 89 ezer km-el?

Figyelt kérdés

Egy ennyi idős dízeles autóban ha csak ennyi km van akkor az az autó egészségére hogyan hat? Az azt jelenti hogy évente átlagosan 6800 km-et ment az autó, ami egy benzines esetében nem gond, de ennél az lehet?

Egy renault megane-ról van szó

2023. jún. 14. 08:00
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
Mostmár a kevés km is baj...?
2023. jún. 14. 08:13
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

1

Szerintem ha nem vagy értelmifogyatékos akkor a dízeleknél baj a kevés km

2023. jún. 14. 08:27
 3/7 anonim ***** válasza:
28%

Első tulajos nyugger papóka renyója simán tudhat ilyet.

Tudja, hogy vacak üzemanyag rendszerrel van megáldva, nem használja.

Pedig a dízelnek ez lenne az előnye, ugye.

Bár az 1.5dci táliák letérdeltek 50 ezernél is, minden előjel nélkül.

Ezek meg bőven behozzák a fogyasztás különbséget egy porlasztó garnitúra csere után.

Ha már francia, nézz inkább valami HDI motorost.

2023. jún. 14. 08:45
 4/7 anonim ***** válasza:
42%
Az autó nem romlik meg a kevés kilométertől, és magánemberek is vettek úgy dizelt, hogy nem mentek évi 20-30 ezer kilométert. Pl ott van volt apósomék, nekik is az volt, mert sofőr, csak sajnos jött a covid... :( Meg az erős tévhit, hogy egy autóban akkor reális a kilométer, ha évi 10-12 ezret mentek vele, mert valaki kiszámolta, hogy ez az átlag, csak éppen egykalap alá vonták a futárokat, külföldre ingázókat, azokkal akik csak bevásárlásra vagy hétvégente veszik elő az autót. Nekem is volt olyan időszakom, hogy a két év alatt mentem 6 ezret, boltbajárós volt, meg hétvégente túlóra a 30km-re lévő munkahelyemre, amúgy meg volt munkásjáratom. Szóval attól, hogy csak ennyi van benne még jó vétel lehet.
2023. jún. 14. 08:49
 5/7 anonim ***** válasza:
46%
2, De te értelmi fogyatékos vagy.
2023. jún. 14. 09:13
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem általánosítanék! Találgatni meg felesleges.

5,5 éves biturbós dízelem van, újonnan vettem. Most tart 51e km-nél. Pedig nem, nem a teszkóba rohangálok vele két sarokra, meg nem is ovijáratra használom és nyugdíjas sem vagyok hogy a hétvégi piacozára ezzel szaladgáljak. Ha majd el szeretném adni, a kevés km miatt biztos rámsütik, vagy hogy összevissza tekergettem az óráját. Mert "dízelt újonnan használatra vesznek". Vagy a másik véglet, hogy biztos a bele is lóg, mert tele van kormolva, mert mindig hidegen jártam vele.

A titok: az előző autóm is dízel volt. Soha nem volt vele semmi probléma. Kb egy évtizeden keresztül ingáztam vele 200 km-eket pályán. Ez továbbra is így nézett ki, ezért vettem újonnan is dízelt. Csakhogy a vétel után pár hónappal előre nem látható módon önhibámon kívül ez megváltozott. A covid előtt eladni egy pár hónapos autót anyagi öngyilkosság lett volna. Így maradt második autónak. Napi futkosásra van másik. Csak hosszabb utakra veszem elő, amiből havonta csak néhány adódik. A köztes időben garázsban áll. Így nem szalad bele olyan sok km, megoszlik a két kocsi között a használat. Ezért csak 9-10e km-t megyek vele évente.

Ha magánszemély árulja, meg kell kérdezni a kocsi előéletét. Biztosabbra mész vele, mint itt a gyakorin látatlanul ismeretlenül a találgatásokból messzemenő következtetés levonásával.

2023. jún. 14. 09:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Miért lenne gond? Nem az lehet a baj, hogy ilyen keveset futott, hanem, hogy hogyan. Ha munkába jártak vele 10 km-re minden nap, azt nem szerette, ha alkalmankénti hosszabb utakra, akkor ilyen szempontból nincs gond. Na meg, hogy karbantartották-e, vagy három évente cseréltek csak olajat, mert úgyse megy sokat
2023. jún. 14. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!