Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Legmegbízhatóbb motor?

Legmegbízhatóbb motor?

Figyelt kérdés

Ha csak a személyautókat nézzük vajon melyik lehet a legmegbízhatóbb motor statisztikailag?

A legegyszerűbb vonal ugye valamelyik Mercedes szívódízel volna esetleg valami japán benzinmotor, de kíváncsi vagyok, hogy vajon aki jobban benne van a témában, van-e erről valami statisztika vagy cikk, hogy nem csak egy-egy példányt nézve, mert tudom léteznek autók amikben millió km fölött van bontatlan motor, hanem úgy átlagolva a leginkább megbízható darab.

2023. jún. 11. 05:01
 1/7 Pszichológus atya ***** válasza:
100%
Volvo B18, VW léghűtéses boxer, PSA XU/TU, Fiat FIRE, Ford Modular V8, Toyota KR
2023. jún. 11. 05:28
 2/7 anonim ***** válasza:
39%
Egyértelműen az elektromos motorok.
2023. jún. 11. 07:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
VW Transporter T4-esekben az öt hengeres 2.5 TDI motorok.
2023. jún. 11. 08:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a Peugeot, Fiat, VW dízelek nagyon jók és tartósak. Ezt arra értem hogy nem gyári hibásak csupán a felhasználó miatt lehetnek gondok.
2023. jún. 11. 09:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Végtelen számú szempont van, és tapasztalat, mindenki tud nagyon szar motort ami 500 ezret elment hiba nélkül, meg mindenki tud 1.9 TDI-t, ami 3 évesen 80 ezer km-el kikönyökölt (legalábbis én tudok).

Amit hozzátennék, a híres Merci szívódízel legendák nagyon erős túlzások. Valójában mik voltak ezek? Nagyon túlméretezett, hatalmas köbcentis motorok, kevesebb lóerővel, mint amit egy Lada tudott akkoriban, és dízel létére minimum 8 litert bevert, és olyan hangos volt, hogy az MTZ-k megszégyellték magukat előtte. Nos így normális, hogy ekkora túlméretezéssel ennyit tartottak (már amelyik, mert tudok én sokat amelyiket 200 ezer km után fel kellett újítani). Ma ha akarna a Merci, a modern technológiával csinálna olyan 3000 ccm 100 lovas motorokat, modern olajokkal és csapágyakkal 5 millió km-t elmenne. Csak senkinek nem kéne már egy lomha, sokat fogyasztó, hangos autó.

Összességében az én szememben az egyik legjobb motor a VW féle 2.0 CRTDI. Megfelelő karbantartással tudják az 1 millió km-t, és reális 4-5 literes fogyasztással, városban 6-7 liter. Mindezt csendben és nagyon jó menetdinamikával. Nem üríti ki a kőolajkészleteinket, cserében jól megy, erős és tartós. Mi kell még?

2023. jún. 11. 11:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
1.3 szutyuki motor
2023. jún. 11. 12:24
 7/7 anonim ***** válasza:
62%
A Honda dízelek nagyon megbízhatóak. Nekünk 2 darab 2.2-es van/volt az egyik 300K fölött járt a másik most 200K fölött van. Az 1.6-osunk 100K fölött, de ő jóval fiatalabb is.
2023. jún. 12. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!