Skoda Octavia-ból melyik a legmegbízhatóbb motor?
A közeljövőben szeretnek ilyen autót vásárolni. 2013-17 közötti, ferdehátú, automatát.
Néztem az 1.4-es, 1.6-os, 1.8-as és a 2.0 motort.
Ahogyan olvastam leginkább azt szűrtem le, hogy az 1.4 az gyenge, az 1.8-al pedig a legtöbb probléma van.
A 2.0 dízeles motor mennyire megbízható? Illetve elég az 1.6-os motor?
A másik kerdesem, hogy nagy ez az autó? Mármint mennyire könnyű vele parkolni? Vagy kanyarodni. Néztem, hogy a legtöbben van elől-hátul radar. Elegendő ez?
Nem vagyok valami nagy autós, így szívesen fogadok tanácsokat.
Köszönöm előre is!
Aki szerint az 1.4 gyenge az konkrétan idióta. A 2.0tdi az baromi tartós, jobb mint az 1.6tdi, minden téren. 1.8tsi-ről nem tudok nyilatkozni.
Parkolni nem egy tudomány vele, nem olyan nagy, ugyanakkor jól pakolható.
Az 1.8, 2.0 TSI-k talán a legkevésbé megbízhatóak, csak azokat kerülném.
Az 1.4 TSI olyan erős, mint a 2.0 TDI, szóval nem értem, miért gyenge az bárki szerint. 150 LE/250 Nm teljesen jól használható. Ez egy jó 2.5 szívó benzinmotor nyomatéka, ami már 2000 fordulat környékétől rendelkezésedre áll. Szerintem a legjobb választás, és teljesen jól mozgatja az autót. Az 1.6 TDI is megbízható, és nagyon jól fogyaszt, viszont az tényleg kicsit gyengus, bár normál közlekedéshez az is elég. Karakterre rosszabb szerintem, mint a benzines.
Nem kicsi autók ezek, de klasszikus autó forma, aminek jól láthatók és érezhetők a sarkai, így nem különösebben nehéz vezetni őket. Nyilván, ha radaros, még könnyebb a helyzet.
Köszönöm Mindenkinek a választ!
Amiket kinéztem eddig:
2016-os 1.8-as 7 fokozatú automata váltós fehér autó. Mindenféle extra benne van, 360fokos kamera, radarok elől hátul. 5.5millioert van fent, 150 ezer km van benne.
A másik egy 2.0-es 2.0 6fokozatú automata váltós szürke autó. Ebben kevés extra van, ez 4.7 millióért, 160.ezer km van benne.
A harmadik pedig egy 1.8-as, automata barna színű autó. Ebben is van sok extra. 4.9millió millióért, 140.ezer km van benne.
Az egész közül a fehér a legfelszereltebb.
Szép mind a 3 autó.
Egy héten nagyjából olyan 800-1000km-ert megyek. Ez városban, faluban illetve autóúton.
Szeretek dinamikusan vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!