Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most végzek majd az AM jogsiva...

Most végzek majd az AM jogsival 165 centi vagyok milyen motort ajánlotok amiről le ér a lábam?

Figyelt kérdés

2023. jún. 10. 13:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
Valami olyat, amin van állítási lehetőség, vagy elérhető ültető szett. Amúgy nem tudom, hogy létezik olyan, hogy valakinek nem ér le a lába a motorról, fizikai képtelenség.
2023. jún. 10. 14:00
 2/12 anonim ***** válasza:
49%
turbo hayabusa
2023. jún. 10. 14:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem rieju mrx 50 168cm vagyok és simán leér
2023. jún. 10. 15:12
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem az számít, hogy milyen magas vagy, hanem milyen hosszú a lábad. Ez alkatfüggő.

#3 A múltkor erről beszéltünk, és akkor se tudtad megmondani, hogy mekkora a (volt??)motorod ülésmagassága. Nekem 171 centivel az Aprilia SX50 is lábújjhegyes.

Kérdező! A suli motorjai alapján csak van fogalmad, hogy neked milyen motor is passzolna a magasságodhoz. Az enduró, supermoto kategória szerintem nem.

2023. jún. 10. 18:29
 5/12 anonim ***** válasza:
A riejunak olyan 80-81cm mértem a múltkor
2023. jún. 10. 18:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem az SX meg 89 centi, de tudtommal ebből is van alacsony verzió.
2023. jún. 10. 18:52
 7/12 anonim ***** válasza:
#4 Az is csak abban számít, hogy megálláskor mekkora a dőlésszög, de amint elindul az ember, már nem kell lábnak a földön lennie. Két lábnak a földön meg kb. soha nem kell lennie.
2023. jún. 10. 19:02
 8/12 anonim ***** válasza:

#7 Igen, csak arra a motorra fel is kell ám szállni, és ez azért egy olyan motorra amiről nem ér le mindkét lábad nem olyan egyszerű. Nekem is kellett egy kicsit nyújtani, mert eleinte nem volt egyszerű.

De van mikor vészhelyzetben gyorsan le kell tenni a lábad, na ott lehet kapálózni.

Meg minnél nagyobb a dőlésszög, vagy ülsz féloldalasan a motoron annál kényelmetlenebb állni a lámpánál, és ha véletlenül a motor megdől, akkor nem biztos, hogy megfogod. Különösen igaz ha van utasod is (tudom 50-esen nem lehet), de nekem ott a 650-es , ami ugyan alacsonyabb üléspozícióval rendelkezik, de szélesebb is. csak egy oldalra tudok letalpalni, de ha az utasom közben mocorogna, és megdől a másik oldalra, akkor mire lábat váltanék, már átesünk azon a dőlési ponton, hogy a 230 kilós motort nem fogom meg.

Szóval igenis nemárt ha leért az ember mindkét lába.

2023. jún. 10. 19:21
 9/12 anonim ***** válasza:
De miért kell leérni mindkét lábadnak? Nem tanítottak meg felszállni a motorra? Első féket behúzod, kormányt kifordítod jobbra, döntöd addig, amíg nem tudsz rátérdelni, aztán fordítod a lábszárad és a hátsó fékre érkezik a jobb lábad. Nem látom, miért kéne ehhez mindkét lábnak leérnie. Ha meg már egy lábad a földön van, a dőlésszög csak azt befolyásolja, hogy a súly mekkora része nehezedik a lábadra, de az se okozzon már nehézséget. 50 kilós nők felállítják fekvő helyzetből a 200 kilós motort, akkor nehogy már enyhén dőlő motorral bal lábon támaszkodva elboruljon, főleg egy ötven köbcentis.
2023. jún. 10. 19:31
 10/12 anonim ***** válasza:
Biztos igazad van, vagy neked így megfelel, de én a motoros facebook csoportban sokkszor olvasom, hogy a tagok alacsonyított ülést, vagy a rugóstaghoz ültető kutyacsontot keresnek. Tehát azért az embereknek mégis az a kényelmesebb, és biztonságosabbnak itélik, ha rendesen leér a lábuk. Meg lehet a felszálláskor döntögetni magadfelé a motort, de én 47 éves vagyok, és nem egy balerína, hogy csak úgy átdobjam a lábam az ülésen ami ráadásul hátrafelé emelkedik, a 650-esen meg ott van az utas ülése, ami magasabban is van vagy 10 centivel.
2023. jún. 10. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!