A Peugeothoz és Citroenhez képest a Renault nem annyira minőségi márka?
Nem, mindegyik átlag márka.
Illetve, az utóbbi években a PSA/Stellantis feljebb pozicionálta a Peugeot-t. Azóta a Peugeot ilyen "félprémium" és a Citroen lett az átlag bevásárlóautó.
Most mégis melyik modellt hasonlítjuk össze melyikkel? Én abszolút nem sorolnám a Renault-t a PSA alá, sőt. Jelenleg szerintem eléggé egálban vannak.
Régebben meg a Renault számított inkább szerintem az elsődleges francia márkának: F1-es szereplés (mai napig), ők jöttek ki a legelső turbómotorral az F1-ben, rengeteg innováció köthető hozzájuk, volt idő hogy egyszerre gyártottak autót, buszt, kamiont, traktort, a Peugeot ilyet sosem csinált. És több más márkával is volt együttműködésük, elég csak a Volvora gondolni, a PSA inkább csak dízelmotorokat adott el másoknak. És ha jól tudom, nem kicsi állami segély is kellett a Peugeot-nak az életben maradáshoz, ami végül bejött nekik, de a 90-es években nagyon rezgett a léc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!