Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autókereskedésben el engedik...

Autókereskedésben el engedik vinni próbaútra az autót? Be kell előtte jelentkezni?

Figyelt kérdés

2023. jún. 10. 02:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%

Erre inkább úgy lehet válaszolni, hogy "aki nem engedi, azzal nem szabad üzletelni".

Én 2015-ben vettem 1 használt és 1 új autót, nemrég pedig megint 1 új autót.

Az új autónál meg kellett beszélni, hogy mikor van rá lehetőség és ki lehetett próbálni. (2015-ben újként olyat néztem ki, ami konkrétan mindenhol elfogyott Budapesten, várni kellett a következő szállításra, nemrégen pedig olyat ami Európában még nem elérhető, így magánimportban érkezett.)

De ha van elérhető tesztautó, akkor nincs olyan, hogy nem engedik.

Ha mégis ilyen történne, onnan el kell jönni. Nem igazán van olyan márka (kivéve a Magyarországon egzotikusnak számítókat), aminek kizárólagos forgalmazója lenne valaki Magyarországon, így ha valaki nem engedné, el kell menni máshoz.

A használtautónál viszont rengeteget válogattam, sok telepet megnéztem. Ahol azt mondták, hogy nem lehet kipróbálni, ott elköszöntem és eljöttem. Függetlenül attól, hogy mennyire lett volna tökéletes az autó állapota és ára.

2023. jún. 10. 03:58
 2/13 anonim ***** válasza:
55%

Csak úgy hipp-hopp "poénból" nem. Ezt csak azért írom, mert a "be kell-e jelentkezni kérdés" miatt nekem kicsit olyan érzésem van, mintha így akarnál kipróbálni egy típust, vagy ilyesmi, miközben nem feltétlenül komoly a vásárlási szándék. Így nem.

De ha komoly vásárló vagy, akkor egy normális kereskedésben semmi akadálya sincsen, ahogy pedig #1 mondta, ha nem engedik, akkor azonnal ott is kell hagyni őket.

2023. jún. 10. 04:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem senki nem engedi, hogy elvidd, hanem beülnek veled az anyósülésre (te vezetsz) és együtt mentek egy kört (max 5km). Én legalábbis nem engedem, hogy egyedül elvidd a kocsit. És igen, be kell jelentkezni. Teljes regisztráció (majdhogynem a konkrét adásvételi szerződés aláírása előtti pillanat) után történhet egy esetleges tesztvezetés, amennyiben tényleg valódi vevőnek tűnsz.

Nem álcázhatsz tesztvezetésnek egy "én már vezettem Lamborghinit" - haverok előtti nagyzolásnak. Semmiesetre sem kapsz lehetőséget vezetni, ha azzal jössz, hogy "helló, kipróbálhatnék egy kocsit?".

Őszintén? Sajnos túl sok az agyától elszállt vevőnek álcázott unatkozó majom, akinek vajra se telik, hogy a kenyérre kenje, fent van a BAR lista első öt helyezettje között, de bejön nagy mellénnyel, hogy ki akar próbálni egy kocsit.

Igaz történet, bejött egy majom, ő Béla, és tesztvezetést akar. Nagy mellény, napszemüveg, mondom neki, rendben, mutassa a jogsiját. Hát azt nem lehet. Miért? Mert akkor én ellopom az ő személyes adatait. Mondom neki ha nincs jogositványa, akkor nem vezethet. Végül elővette, kiderült, hogy nem Béla a neve, és a jogsija két éve lejárt. Mondtam neki, hogy jöjjön vissza, ha lesz jogsija. Hát neki nincs pénze megújítani. Aha, de egy 0km-es kocsit akar venni. És nem roma volt, csak egy izomagyú barom. Azóta ha ilyen alak közeledik a telephez, már mondjuk, hogy már megint egy béla jön.

Szóval ne gondoljátok, hogy a kereskedő szórakozásból vagy szarrágásból nem enged tesztvezetni. Lehet, hogy csak egy "Béla" vagy a szemében.

2023. jún. 10. 05:22
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem egy Lamborghiniről van szó, hanem egy régi használt E Merciről, amit kb 800 ezerért árulnak.

Egyébként nem zárkózom el a megvásárlásától, de nem vagyok biztos még benne hogy ez a típus legyen vagy más. Gondolkodok még Audiban, Volvóban, Passatban is. Szóval bizonytalan vagyok.

Mindenesetre egy nagy fekete manuális váltós német dízel, tehát kb minden kritériumnak megfelel.

2023. jún. 10. 06:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Jellemzően miután árnézted a kocsit, beröffentetted, kipróbáltál, megnéztél mindent, amit álló helyzetben lehet, es még mindig erdekel az autó, beül veled a kereskedő, és mentek egy rövid kört.

Ha ebbe nem megy bele, akkor nem kell tőle autót venni.

2023. jún. 10. 07:09
 6/13 anonim ***** válasza:
29%
Attól függ hol, ha pl. új Lexust vennél ott akár egy-két napra is elviheted.
2023. jún. 10. 08:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Kipróbálási lehetőség nélkül én biztosan nem vennék használt kocsit. Ha előre be kell jelentkezni, az sem túl bizalomgerjesztő. Ilyen esetekben engem mindig előmelegített motorral vártak.
2023. jún. 10. 14:49
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha komolyan vehető vevő vagy, akkor minden játszik.

Ha látják rajtad, hogy csak autokazni akarsz, akkor többnyire nem fognak engedni.

Új autó vásárlásnál ha komoly a szándék, simán azonnal mehetsz probautat az adott típusú tesztautoval akár.

2023. jún. 10. 19:20
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

"Új autó vásárlásnál ha komoly a szándék, simán azonnal mehetsz probautat az adott típusú tesztautoval akár."

A kérdést én úgy értettem, hogy használt kocsiról van szó. Mintha írt volna velemi ilyesmit a kérdező. Újnál nálam direkt tukmálták a tesztvezetést, mintha nekik tennék ezzel szívességet. Pedig elmondta, hogy egyelőre csak érdeklődöm, kb egy év múlva lesz aktuális a vásárlás és csak informálódni akarok a piacon. Ennek ellenére nem engedtek úgy el, hogy nem mentem tesztvezetni. Később, mikor konkrét rendelés miatt mentem vissza, akkor is ugyanez. Pedig elmondtam, hogy már vezettem, ismerem. De akkor is erősködtek, hogy menjek még egy kört.

Nem tudom máshol is így van-e, vagy ez csak egyedi eset. Jó, az is igaz, hogy nem Ferrariról, hanem egy átlagos alsó-középkategóriás autóról volt szó. Új autóból csak a mostanit vettem egyedül. Előtte nekem is használt autóim voltak mindig.

2023. jún. 10. 21:49
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Vagy 30-40 autókereskedő munkáját teszteltem le eljátszva a vásárlót. Érdekes módon a BMW-nél vagy a Mercedes-nél soha nem ajánlottak fel a tesztvezetést, a Volkswagennél sem jellemző. A Dacia, illetve a Renault mindig felajánlja, a Skoda is, Opel is.
2023. jún. 10. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!