Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Le szeretném alváz védőzni a...

Le szeretném alváz védőzni a landroverem alját. Fekete festékkel van le fújva (vagy az alváz védő?) Adnék neki még egy réteget. Ecsettel is fel hordható ?

Figyelt kérdés

Nem rég vettem .

Első autóm

Alján minden is elég jól hozzá férhető.

Szerezzek egy kopresszort vagy ecsettel is meg oldható?

2023. jún. 9. 10:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen több fajta ecset meg tudsz venni alváz védő sprayt is. Előtte lekenheted rozsdamaroval, de előtte érdemes lecsiszolni, drót kefézni.
2023. jún. 9. 10:59
 2/11 anonim ***** válasza:
64%

Rozsdamaró már a múlté az alvázvédelemnél.

Ha van felületi rozsda azt rozsda átalakítóval kell lekenni.

Alvázvédőt jobb ecsettel szerintem. Lassabb de nem fújsz össze mindent amit nem kellene, hogy alvázvédő borítson.

2023. jún. 9. 13:08
 3/11 anonim ***** válasza:
45%
Na várjunk! A rozsdamaró és rozsda átalakító nem ugyan az? Az ro55 akkor mi?
2023. jún. 9. 13:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Hogy pusztítsuk el az autónkat level.... 45. :D :D
2023. jún. 9. 14:55
 5/11 anonim ***** válasza:

#3 a Ro55 az rozsdaOLDÓ. passzivál is, de inkább old.. lassan, nagyon lassan. hetekig ecseteléssel drótkorongozással segít fémig pucolni a rozsdát, türelemjáték.

De ha a csávó az alvázvédőre ráken még egy alvázvédőt, akkor szépen megágyazott a pusztulásnak van pár éve keresni egy JÓ lakatosműhelyt, meg hozzá egymillát a renoválásra :D :D :D

2023. jún. 9. 14:57
 6/11 anonim ***** válasza:
5ös! De akkor mit ajánlasz rozsda átalakítónak?
2023. jún. 9. 15:02
 7/11 anonim ***** válasza:
63%

#6 olyan csodaszer nincs amit rákensz a levelesrozsdára és fémmé válik..

Én kb úgy pucolom hogy flexre fel a drótkorong.. felváltva a Ro55-tel. a végén ha marad pár hét után valami oxid, na arra megyek rá a brunox epoxyval, ami elvilleg átalakító, passziváló alapozó..

Utóbbi sajna nem olcsó, de egész jó cucc. a legolcsóbb forrásból is kb 12 ezer egy liter.

2023. jún. 9. 15:29
 8/11 anonim ***** válasza:
65%
...hozzáteszem én most csinálom az autóm alját. elég sok táblalemez ment bele bizonyos korábban alvázvédőzőtt részein, NEM fogom rá visszafújni, rendes alapozást, festést kap az alja és ennyi. :)
2023. jún. 9. 15:35
 9/11 anonim ***** válasza:

A roszdaátalakító kémiai úton átalakítja a rozsdát!!!! Rohadt jó cucc!

Persze nem az átrohadt lemezre kell kenni hanem kezdődő rozsdára vékony lemezen vagy futómű elemen miután lecsizoltad a pergő rozsdát.

1 napot vársz, megszárad és mehet rá a festék.

Én Korantot használok.

Amikor átvettem az öreg mercit akkor volt 8db tiszta rozsda acélfelnim.

Lecsiszoltam kb. kézzel csiszolópapírral, rá a korant majd rá a hammerite.

Évek óta semmi baja. Annyi, hogy közelről rücskös a felülete mert nem csiszoltam simára de totál felesleges is lett volna hiszen még rájön a fogyasztáscsökkentő teli dísztárcsa ami amúgy is eltakarja :)

2023. jún. 9. 16:53
 10/11 anonim ***** válasza:
39%
na a korant az egyik legszarabb cucc a témában.
2023. jún. 9. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!