Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Chiptuningot ki és be lehet...

Chiptuningot ki és be lehet kapcsolni adott gomb benyomására?

Figyelt kérdés

Hallottam olyan "legendákat", hogy chiptuningnál meg lehet úgy írni a motorvezérlőt, hogy pl. kipörgásgátló kikapcsolása esetén legyen meg a nagyobb teljesítmény, vagy olyat is hallottam, hogy többszöri fék lenyomására aktiválódik.

Nemtudom ez mennyire valós és, hogy lehet-e valóban ilyet csinálni, ha valaki tudja nagyon örülnék a válaszának!

2023. jún. 8. 19:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, de ahhoz olyan motorvezérlő (ECU) szükséges, ami ezt tudja kezelni.

A mai modern autókban is van már ilyen. Pl. eco, sport, racing fokozat.

2023. jún. 9. 08:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Ááá, nagyon köszönöm!!! Így már érthető.

Esetleg abban tudsz segíteni hogyan keressek erre rá, hogy megtudjam az adott autóban ilyen-e?

Itt most nyilván egy régebbi autóra gondolok, ahol még nem voltak sport módok stb.

2023. jún. 9. 10:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor 100%, hogy nem olyan. Ez csak gyárilag lehet olyan, vagy ha már utólag kerül bele egy írható. Milyen autóról van szó?
2023. jún. 9. 10:26
 4/5 A kérdező kommentje:

VW Golf 1.9 pdtdi, Audi A4 2002 1.9 pdtdi 101 lóerő AVB motorkód, Audi A8 2003 4.0 TDI.

Akkor ezek szerint ezekben az autókban nincs ilyenre lehetőség. Azért gondoltam, hogy igen mert sokan ilyen régi autóknál beszéltek ilyenről.

2023. jún. 9. 14:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha meg akarod írni rendesen, akkor az olyan is marad egy gyári vezérlővel. Vagy raksz bele egyedi ECU-t, ami többmilliós tétel, vagy valami olcsó vackot, ami átveri a rail nyomásról az ECU-t, bár PD-n ugye nincs ilyen, szóval nem tudom mit lehetne helyette. Szóval szerintem nálad ez nem igazán játszhat.
2023. jún. 9. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!