Hogy szoktatok autószerelőt választani? Mi alapján jártok egyikhez másikhoz?

Én úgy jártam, hogy alkatrész cserélték. Nem aludt el a "check engine".
Nagyon sok szerelőnél jártam. Mind azt mondta hajtsam meg autópályán. Ezen addigra többszörösen megtörtént.
Hosszú keresés után egy szerelő tudta, hogy "fel kell tanítani a vezérlőnek". Feltanította. Azóta hozzá járok.
A márkaszervizekkel nagyon rossz a tapasztalatom

Az a baj, hogy nem lehet általánosítani. Márkaszerviz is le tud húzni de a kókler maszek szerelők is.
Volt 8-10 értékelése a szerelőnek, mondom elviszem kipróbáljuk. Megvártam a munkát. Konkrétan az üzemanyagszűrő cserénél összefolyatta a motorteret és le sem akarta törölni. Gömbfej csere ráveretve érzésre légkulccsal.
Kereket szintén légkulccsal ráverette érzésre. Kettő csavart alig bírtam leszedni, másik kettő meg szinte erőlködés nélkül lejött.
Azóta szakszervizbe járok, korrektek, adnak munkalapot, számlát stb. Nincs sumákolás.

Nekem egy Honda motorkerékpárom van, márkaszervizzel éppenséggel csak kókler rossz tapasztalatom volt. Olyan emberhez viszem, aki mondjuk számlát még nem próbált adni, nem is kértem, de csak japán motorkerékpárral foglalkozik, megvannak a referenciái, díjai, és megbízok benne. Nem elsőre találtam meg, de megtaláltam, és még ha messze is van, tehát ha ott hagyom a motort, bkv-zhatok a halál f*száról a teljes felszerelésemmel, a munkája megéri.
De vidéken az autóinkat pl. a helyi Toyota szalonba hordjuk, igaz, a mostani autó nem Toyota, kisváros, mindenki ismer mindenkit, megvan a rapport, nem vernek át.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!