Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy szoktatok autószerelőt...

Hogy szoktatok autószerelőt választani? Mi alapján jártok egyikhez másikhoz?

Figyelt kérdés
Nemrég koppantunk egy szerelővel és teljesen tanácstalanok vagyunk, hogy legközelebb mi alapján döntsük el hova vigyük. Nem örülök, hogy a sztereotípiát még mindig nem tudtam megcáfolni, de még bízom benne, hogy vannak korrekt szerelők, csak meg kellene találni őket…

2023. jún. 3. 08:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy jártam, hogy alkatrész cserélték. Nem aludt el a "check engine".

Nagyon sok szerelőnél jártam. Mind azt mondta hajtsam meg autópályán. Ezen addigra többszörösen megtörtént.

Hosszú keresés után egy szerelő tudta, hogy "fel kell tanítani a vezérlőnek". Feltanította. Azóta hozzá járok.

A márkaszervizekkel nagyon rossz a tapasztalatom

2023. jún. 3. 18:57
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a márkaszervizből indult, lett egy ismerős aki az egyiknek a szakértője, a másik a másik márkának a tudora. A 3.-nál meg leginkább a márkaszerviz. 4 autónk van, 3 márka, a 4-ből 2 egy konszern gyártmánya. Utóbbinál nincs ismerős szaki. (Az alap dolgokat nyilván tudják javítani az ismerősök, de ha komolyabban kell "faggatni" a diagnosztikával pl. akkor a szervizhez tudunk fordulni, pláne muszáj is volt, mivel az egyik újonnan lett véve, így eleve nem volt kérdés hol legyen szervizelve.)
2023. jún. 3. 22:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy nem lehet általánosítani. Márkaszerviz is le tud húzni de a kókler maszek szerelők is.

Volt 8-10 értékelése a szerelőnek, mondom elviszem kipróbáljuk. Megvártam a munkát. Konkrétan az üzemanyagszűrő cserénél összefolyatta a motorteret és le sem akarta törölni. Gömbfej csere ráveretve érzésre légkulccsal.

Kereket szintén légkulccsal ráverette érzésre. Kettő csavart alig bírtam leszedni, másik kettő meg szinte erőlködés nélkül lejött.

Azóta szakszervizbe járok, korrektek, adnak munkalapot, számlát stb. Nincs sumákolás.

2023. jún. 4. 08:47
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy Honda motorkerékpárom van, márkaszervizzel éppenséggel csak kókler rossz tapasztalatom volt. Olyan emberhez viszem, aki mondjuk számlát még nem próbált adni, nem is kértem, de csak japán motorkerékpárral foglalkozik, megvannak a referenciái, díjai, és megbízok benne. Nem elsőre találtam meg, de megtaláltam, és még ha messze is van, tehát ha ott hagyom a motort, bkv-zhatok a halál f*száról a teljes felszerelésemmel, a munkája megéri.

De vidéken az autóinkat pl. a helyi Toyota szalonba hordjuk, igaz, a mostani autó nem Toyota, kisváros, mindenki ismer mindenkit, megvan a rapport, nem vernek át.

2023. jún. 4. 11:38
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
14: nekem Suzuki szerviz ezres átvizsgálás előállították a kuplungot a motor nem ért haza
2023. jún. 4. 12:11
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#15 Honda márkaszerviz úgy adta oda a motorját a fateromnak, hogy behúzás nélkül fogott az első fék.
2023. jún. 4. 12:17
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
(Pedig csak abroncsot meg rendszámot cseréltek...)
2023. jún. 4. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!