Van érdemleges különbség a Skoda Octavia 1.4 TSI és 1.5 TSI között?
Mindkettő 2018-as. 1.5-ös motorral a felső összeghatár alatt csak kombit találok, 1.4-ből szép állapotú 5 ajtós is van, akár 100 ezer km alatti futással is, ami jobban tetszene.
Van bármilyen különbség szerviz igényben vagy jelentősebb technikai paraméterben? Ugyanúgy 150 lóerős mindkettő.
Melyiket érdemes választani? Vagy teljesen mindegy?
Az 1.5 már képes két hengert lekapcsolni részterhelésen. Kicsit talán kevesebbet fogyaszt, de érezhetően lomhábban indul meg, lassabban épül fel a teljesítmény. Ezen kívül hidegindítás után egy percig érdemes vele nem elindulni, mert melegíti a katalizátort. Ilyenkor nem szép a járása és hajlamos rángatni. Ezek miatt kellemetlenebb karakter, mint az 1.4.
Összességében egyik sem rossz motor, de az 1.4-est részesíteném előnyben. Nekem 1.5 van, de fontolgatom, hogy lecserélem egy 1.4-re.
Nagyon köszönöm a választ. Akkor nem kell tartani az 1.4-től sem, ezek szerint nem elavult az 1.5-höz képest.
Chiptuning után elvileg 175 lóerő és 300 Nm nyomaték érhető el az 1.4-el is. Az azért elég jól hangzik.
#1 A 150lovas 1.4 is tudott már két hengerezni.
Engem úgy tájékoztattak a vw márkaszervízben, hogy az utolsó szériás 1.4esek jól eltalált motorok, de az 1.5 már hisztisebb, hajlamosabb olajfogyasztásra, macerásabb szerelni, és picivel lustább is mint az 1.4.
Viszont valóban tény, hogy létezik 1.4-ből is ACT.
Kb. 10000 km-t mentem eddig az 1.5-tel, bő 60000 van benne. Minimális az olajfogyasztása. Eddig nem kellett rátölteni a 10000 alatt. Igaz, nem 0W20-at rakott bele a szerviz, hanem 5W30-at. Egyébként a lusta gazreakción és a hideg üzemi kelletenséget leszámítva nincs vele problémám. Gondolkodok egy Revo chiptuningon. Az elvileg orvosolja ezeket a gondokat, na meg a plusz teljesítmény sem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!